NavMenu

Završavaju se prilazne konstrukcije mostu preko Save kod Sremske Rače - Pogledajte nove snimke izgradnje deonice auto-puta od Kuzmina (VIDEO)

Izvor: eKapija Subota, 11.02.2023. 10:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja mosta preko reke Save, kao strateški najvažniji objekat na deonici autoputa Kuzmin – Sremska Rača, uprkos lošim vremenskim uslovima, odlično napreduje i nije izgubila na intenzitetu, saopšteno je iz Puteva Srbije.

U ovom trenutku ubrzani su radovi na samom mostu preko Save kod Sremske Rače gde se vidi završetak prilaznih konstrukcija. Intenzivirani su radovi na petlji Kuzmin. Ostali objekti na trasi su na visokom stepenu gotovosti.

- Intenzivni su radovi na mostu preko reke Save kod Sremske Rače, gde se vidi završetak prilaznih konstrukcija. Ostalo je još samo izlivanje četiri montažna nosača, od 84, i 14, zajedno sa ova četiri nosača, koja će se namontirati i time praktično dobiti geometrija kompletnog mosta sa prilaznim konstrukcijama, i sa strane Srbije i sa strane Republike Srpske - rekao je Dragan Jocić iz JP Putevi Srbije.

Prema njegovim rečima, intnezivirani su i radovi na petlji Kuzmin - od dve nezavisne konstrukcije na jednoj su već urađeni svi šipovi, četiri naglavne grede, dok se na drugoj konstrukciji odvijaju radovi na izvođenju šipova.

Početak trase dela autoputa je u blizini postojeće denivelisane raskrsnice Kuzmin i prostire se sever – jug pored naselja Kuzmin i Bosut sve do Sremske Rače gde se završava mostom preko reke Save.

Deonica autoputa Kuzmin – Sremska Rača, ukupne dužine oko 18 km predstavlja deo projekta izgradnje auto-puta E-761, Beograd–Sarajevo, dok most preko reke Save čini neposrednu vezu dve države sa punim autoputskim profilom.Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.06.2023.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia dodaje u flotu Dash 8-400?

Air Serbia od 12. juna dodaje u flotu jedan Dash 8-400, prenosi zamaaero.com. Avion je uzet u "wet lease" od nemačke ACMI kompanije Avanti Aira. Ovo je prvi put da kompanija ima ovaj avion u floti, dodaju. - Prema neslužbenim i nepotvrđenim nformacijama Air Serbia će pribaviti još jedan Dash 8-400, te bi ovi avioni trebalo da zamene AirConnectova dva ATR 72-600, sa kojim Er Srbija nije zadovoljna zbog brojnih otkazivanja letova - navedeno

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.