NavMenu

U kompaniji TVC u Goraždu uskoro proizvodnja medicinskih kreveta u punom kapacitetu

Izvor: eKapija Utorak, 07.02.2023. 16:25
Komentari
Podeli
Vitkovići (Foto: Gorazde.ba)Vitkovići
Delegacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predvođena premijerom Edinom Ćulovom, obišla je novoosnovanu kompaniju TVC u industrijskoj zoni Vitkovići, s čijim je predstavnicima razgovarano o poslovanju i saradnji sa institucijama vlasti.

Nakon što su se članovi Vlade upoznali sa planovima novog privrednog subjekta u BPK Goražde, premijer Ćulov naglasio je kako je izuzetno zadovoljan jer, najavio je, TVC uskoro kreće u proizvodnju u punom kapacitetu, navedeno je iz Vlade BPK.

- U ovoj novoosnovanoj kompaniji koja treba da krene sa proizvodnjom u skorijem periodu, od direktora smo dobili informaciju da sve ide svojim tokom, da se fabrika kreće u dobrom smjeru. Ovdje smo da razgovaramo i sagledamo mogućnosti na koji način možemo unaprijediti i dalje razvijati našu saradnju. U ovom kao i u ostalim privrednim subjektima, zainsteresovani su za dualno obrazovanje i djeca su već uključena u praksu. Navode da nemaju dovoljno odziva u smislu zapošljavanja ljudi, ali se nadamo da će i zapošljavanje ići u željenom pravcu i da će proizvodnja biti uspješna – kazao je Ćulov.

Kompanija TVC trenutno zapošljava 65 radnika, a intencije su nova upošljavanja i povećanje obima proizvodnje.


- Zahvaljujemo se Vladi koja nas je posjetila u našoj novoj kompaniji koja je tek počela s proizvodnjom i nadam se da ćemo u narednom periodu i zapošljavati više ljudi i proizvoditi. TVC kompanija s bavi proizvodnjom medicinskih kreveta i komfornih stolica i Vlada nam je mnogo pomogla u vezi upotrebne dozvole za novoizgrađeni objekat kako bismo mogli krenuti s proizvodnjom, a u planu imamo nova upošljavanja sa razvojem proizvodnje. Razgovarali smo i o pojedinim projektima u kojima zajedno možemo učestvovati i vidjećemo šta nam donosi budućnost – kazao je v.d. direktora kompanije TVC Merhudin Šišić, prenio je sajt Vlade BPK.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.