Izvor: eKapija | Utorak, 22.02.2011.| 14:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Ispod tavanice koja se ljuspa" - Goran Petrović osvojio nagradu "Laza Kostić" za književno delo godine

(Foto: b)

Žiri za nagradu "Laza Kostić" saopštio je danas imena dobitnika priznanja za književno delo, izdavački poduhvat, kao i specijalne nagrade. Kako je saopštio predsednik žirija Nenad Šaponja, nagrada "Laza Kostić" pripala je Goranu Petroviću, za roman "Ispod tavanice koja se ljuspa", u izdanju "Novosti" NID u Beogradu.

Priznanje za izdavački poduhvat pripalo je dr Dušanu Popovu i Novosadskom klubu, glavnom uredniku i izdavaču Enciklopedije Novog Sada.

Specijalna priznanja pripala su Matici srpskoj u Novom Sadu, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu i Zavodu za udžbenike u Beogradu za prvu knjigu, prvog toma Srpske enciklopedije, izdavačkoj kući "Klett" u Beogradu, povodom izlaska "Univerzalnog nemačko-srpskog rečnika", i Zavodu za udžbenike za knjigu "Enciklopedijski englesko-srpski rečnik", autora dr Borisa Hlebeca.

Žiri je radio u sastavu Đorđe Pisarev, Zoran Đerić i Nenad Šaponja, a nagrade će biti uručene u četvrtak, 24. februara, u 12 časova i 30 minuta u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.