NavMenu

U Privrednoj komori Vojvodine održan skup "Finansiranje poljoprivrede u 2023. godini"

Izvor: RTV Utorak, 07.02.2023. 13:38
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google Earth)
U Privrednoj komori Vojvodine održan je skup – Finansiranje poljoprivrede u 2023. godini , koji se tradicionalno organizuje od 2018. godine. Skup je održan u organizaciji Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine uz podršku Dnevnika - Poljoprivrednika AD, Novi Sad.

Sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine Mladen Petković istakao je da je značajno što se skup održava svake godine, već šest godina jer poljoprivrednici imaju šansu da direktno od donosioca odluka čuju najnovije projekcije za finansiranje.

Ukupna spoljnotrgovinska razmena agrara Srbije u 2022. godini iznosila je 7,9 mlrd EUR što predstavlja povećanje od 20,1% u odnosu na 2021. godinu. Što se tiče AP Vojvodine ukupna vrednost spoljnotrgovinske razmene agrara iznosila je 3,2 mlrd EUR i veća je za 18,2% u odnosu na prethodnu godinu. Izvoz je ostvaren u vrednosti od 2,1 mlrd EUR istakao je Petković.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivana Popović istakla je da ove godine što se resornog ministarstva tiče rekordan budžet 79,7 milijardi dinara, kao i da će većinski deo tog budžeta biti usmeren na subvencije, direktna plaćanja i mere ruralnog razvoja.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Mladen Petreš ukazao je da Pokrajinski sekretarijat ove godine ima budžet od 10,7 milijardi dinara kao i da izlazi sa širokim setom konkursa koji će obuhvatiti razne segmente poljoprivredne proizvodnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.