NavMenu

Paraćin dobija stambeno-poslovni kompleks sa 71 stanom

Izvor: eKapija Subota, 04.02.2023. 12:14
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/Projektni biro TS arhitektura)
Montera Invest iz Paraćina planira da u ovom gradu izgradi stambeni i stambeno-poslovni objekata u ulici Adakalskoj.

Tim povodom održana je i javna prezentacija urbanističkog projekta koji je izradio Projektni biro TS arhitektura iz Ćuprije.

Sve parcele koje su predmet urbanističkog projekta, su u vlasništvu investitora Montera invest. U kasnijoj fazi planirano je da se uradi spajanje svih parcela u jednu.

Kako se navodi u UP u okviru bloka započeta je transformacija porodičnog stanovanja u stanovanje visokih gustina. U skladu sa time u neposrednom okruženju su zastupljeni objekti različitog boniteta i sprtnosti, namenjeni porodičnom i višeporodičnom stanovanju sa poslovanjem u nižim etažama. Postojeći objekti su planirani za uklanjanje i zamenu
planiranim stambeno-poslovnim objektima.

Na predmetnim parcelama planirana je izgradnja dva nova objekta i rušenje svih postojećih objekata. Planirana je izgradnja objekta 1 stambene zgrade sa 52 stana koja je udaljene 4m od granice parcele prema reci i objekta 2 stambeno-poslovne zgrade sa 19 stanova koja je postavljena prema ulici Adakalska.


Predviđeno je ukupno 74 parking mesta. Planirana je sledeća spratnost objekata broj jedan je Po+Pr+6+Ps, a dva P+6+Ps.

Bruto površina oba objekta iznosi 6.937 m2, dok je površina parcele 1.861 m2.

U objektima su planirani stanovi različitih struktura od garsonjera do četvorosobnih stanova, i različitih površina od 27,57m² do 181.18m².
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.