NavMenu

Voli zainteresovan za kupovinu slovenačkog lanca Tuš

Izvor: Indikator Petak, 03.02.2023. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Dva su kandidata za kupovinu slovenačkog trgovinskog lanca Tuš, koji je nedavno ponuđen na prodaju. Među njima i crnogorski lanas Voli.

Kako prenosi portal Indikator.ba, za kompaniju s gotovo 3.000 zaposlenih proteklih sedmica interesovanje je pokazalo nekoliko potencijalnih kupaca, a izdvojila su se dva: crnogorski trgovački lanac Voli u vlasništvu Dragana Bokana i njemački trgovački div Rewa koji ima oko 3.300 trgovina, javlja portal necensurirano.si.

Kako navodi portal, trgovački lanac Voli najveći je poslodavac u Crnoj Gori, a kako dodaje, dosta poslovno sarađuje s Izetom Rastoderom, koji živi u Sloveniji, gdje je sjedište njegove firme Derby, koja je jedan od najvećih svjetskih distributera banana.

Rewe posjeduje nekoliko trgovačkih i diskontnih lanaca u mnogim zemljama i ostvaruje oko 60 mlrd EUR prometa godišnje.


Fond Alfi, koji je dio KF Finance grupe, većinski je vlasnik Engrotuša od 2020. godine, dok je ostalih 20% u vlasništvu njegovih osnivača Mirka i Tanje Tuš.

Firma Engrotuš, koja stoji iza Tuš trgovina, imala je finasijske obaveze veće od 260 mil EUR 2019. godine koje nije mogala otplatiti, te je sprovela postupak sanacije u toku kojeg su prodati neki veći trgovački centri i nekretnine.

U 2021. godini firma je ostvarila gotovo 455 mil EUR čistih prihoda od prodaje i 4,2 mil EUR dobiti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.