NavMenu

U 2023. dva poziva za program sufinansiranja inovacija?

Izvor: Portal Preduzetništvo Petak, 03.02.2023. 11:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija
Fond za inovacionu delatnost trebao bi da u 2023. raspiše dva javna poziva za program sufinansiranja inovacija. Kako se navodi na portalu Preduzetištvo, pozivi bi mogli biti raspisani u martu i septembru 2023.

Program sufinansiranja inovacija namenjen je preduzećima kojima su potrebna znatna finansijska sredstva za komercijalizaciju istraživanja i razvoja. Program ima za cilj dalji razvoj postojećih inovativnih privrednih društava zasnovanih na znanju i podsticanje uspostavljanja saradnje sa međunarodnim partnerima.

Kroz program se dodelju bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 70% za mikro i mala privredna društva, odnosno do 60% od odobrenog budžeta projekta za srednja privredna društva, a maksimalno do 500.000 EUR, dok najmanje 30%, odnosno 40% obezbeđuje korisnik sredstava iz drugih izvora, nezavisnih od Fonda.

Budžet programa iznosi 10.030.000 EUR, sredstva se dele sa Programom ranog razvoja i Programom saradnje nauke i privrede, koji takođe sprovodi Fond za inovacionu delatnost.


Maksimalni iznos koji se odobrava kroz ovaj program je 500.000 EUR (što predstavlja najmanje 70% za mikro i mala privredna društva, odnosno 60% za srednja privredna društva od ukupno odobrenog budžeta projekta)

Javni poziv i priručnik u kome su detaljno opisani uslovi programa sufinansiranja inovacija i set neophodne dokumentacije objavljuju se na internet prezentaciji Fond za inovacionu delatnost.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.