NavMenu

Zatražena zelena dozvola za gradnju poslednje deonice Transbalkanskog koridora, od Bajine Bašte do granica sa BiH i Crnom Gorom

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.02.2023. 13:30
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Elektromreža Srbije i Ministarstvo životne sredine obavestili su javnost da je EMS Ministarstvu podneo zahtev za određivanje obima i sadržaja studije o proceni uticana na životnu sredinu projekta izgradnje dalekovoda DV 2x400kV TS Bajina Bašta-državna granica CG i državna granica BiH.

Reč je o poslednjoj deonici gradnje Transbalkanskog koridora kroz Srbiju, regionalnog projekta izgradnje sistema za prenos električne energije 400KV naponskog nivoa, koji će povezati Istočnu i Zapadnu Evropu.

Prethodno su završene prva sekcija od Pančeva do rumunskog grada Rešica i druga sekcija od Kragujevca do Kraljeva, dok je za gradnju treće sekcije, dvostrukog dalekovoda (2x400KV) Bajina Bašta-Obrenovac, EMS od Ministarstva dobio zeleno svetlo u avgustu prošle godine, ali tender za radove još nije raspisan.


Nakon treće deonice, preostaje još da se izgradi deonica od Bajine Bašte do granice sa Crnom Gorom i granice sa Bosnom i Hercegovinom.

B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Finansije

Da li je u Srbiji moguće zameniti švedske, danske i norveške krune?

Usled učestalih pitanja građana o mogućnosti zamene norveške, švedske i danske krune u formi efektivnog stranog novca za dinare na domaćem deviznom tržištu, Narodna banka Srbije je saopštila da su u pitanju valute kojima je dozvoljena trgovina na domaćem deviznom tržištu. Ipak, kada je reč o danskoj i norveškoj kruni, poslovne banke iz inostranstva s kojima u poslovima kupoprodaje efektivnog stranog novca najčešće sarađuju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.