NavMenu

Pripreme za rušenje devastiranog vikend naselja na Paliću u punom jeku

Izvor: Novosti Četvrtak, 02.02.2023. 08:41
Komentari
Podeli
Palić (Foto: Rajko Karišić)Palić
Pripreme za uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u vikend naselju na Paliću uveliko su u toku.

Tokom decembra i januara izvršen je obilazak svih objekata u vikend naselju i na osnovu utvrđenog stanja na terenu napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze.

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću.

- Od Gradske uprave Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije u vezi sa nelegalnim objektima na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih. Preduzeće Park Palić pokrenulo je postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu. Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu Republike Srbije je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje - objašnjavaju u nadležnom preduzeću.

U toku je kontaktiranje vlasnika svih objekata u vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, a u vlasništvu su privatnih lica ili preduzeća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.