NavMenu

Ulcinj bi u narednih nekoliko godina mogao da dobije tri hotela sa 5 zvezdica

Izvor: eKapija Sreda, 01.02.2023. 16:46
Komentari
Podeli
Budući izgled hotela Galeb (Foto: Twitter/Dritan Abazović)Budući izgled hotela Galeb
Ulcinj bi u narednih nekoliko godina mogao dobiti tri hotela sa pet zvjezdica. Gradnja Galeba je već izvjesna, očekuje se potpisivanje aneksa za Jadran, a postoji plan i da se gradi novi Otrant. Pored toga, u toku su radovi i na hotelu Mediteran, koji će osim renoviranih vila dobiti i kulu koja će biti izgrađena pored postojeće centralne zgrade.

To je najavio premijer Dritan Abazović prilikom posjete Ulcinju.

Kako je kazao, obilazeći lokaciju budućeg hotela Galeb, očekuje se da će ova investicija biti završena za neke tri godine.

- Ne može biti ranije, s obzirom na to da se radi o ogromnom objektu. Biće to prestižan hotel sa pet zvjezdica, koji će vjerovatno biti pod operaterstvom jednom od najprestižnijih brendova u svijetu. Imaće oko 400 soba i sva priča da će se ovdje graditi stanovi potpunoje netačna - kazao je Abazović.

Kako je naveo, uložio je ogroman napor da hotel promijeni vlasnika.

- To se i desilo i vjerujem da ćemo do kraja ove godine završiti sve administrative stvari, kako bi građevinski radovi mogli da počnu. Naša obaveza kao Vlade je da riješimo sve administrativne prepreke, kako bi se ovaj projekat realizovao - poručio je.

________________________________________________________________________________________________________________

U toku pregovori sa hotelskim operaterima i restoranskim lancima

Jelena Damjanović, predstavnica kompanije Sunny Palace koja će graditi hotel Galeb, kazala je da su prije šest mjeseci, isplativši tržišnu vrijednost zemljišta postalivlasnici lokacije.

- Samim tim, preuzeli smo obavezu prethodnog vlasnika da ćemo investirati više od 15 mil EUR u izgradnju novog hotela. Plan nam je da hotel Galeb bude jedan od najprestižnijih i najvećih hotela sa 5* na crnogorskom primorju, sa svim sadržajima koje jedan takav renomirani hotel treba da ima - navela je.

U ovom trenutku, istakla je, u pregovorima su sa većim brojem međunarodnih hotelskih operatera.

- Takođe, pregovaramo i sa jednim brojem internacionalnih restoranskih lanaca koji su zainteresovani da dođu u Ulcinj i u potpunosti daju neki novi doprinos ponudi ovog grada. Vjerujem da će ova naša investicija ohrabiri i druge investitore da dođu i ulože u Ulcinj i na taj način obogate turističku ponudu i vrate stari sjaj gradu koji to svakako zaslužuje - kazala je Damjanović.
________________________________________________________________________________________________________________

Abazović je naveo da tu nije kraj investicijama, pošto su jako blizu postizanju dogovora za potpisivanje aneksa za hotel Jadran.

- To je još jedan 30-godišnji problem, a hotel se nalazi na možda još ljepšoj lokaciji. Tamo isto treba da bude prestižni hotel manjeg gabarita, ali takođe sa pet zvjezdica i vjerujem da smo na korak da i taj problem riješimo - dodao je Abazović.

(Foto: Vlada Crne Gore/R. Koprivica)
Najavio je da treba da se gradi i novi Otrant, koji će takođe imati pet zvjezdica.

- Hotel će imati i druge sadržaje, odnosno vile i vjerovato će funkcionisati po kondo modelu poslovanja, biće jako lijep i zanimljiv. To je projekat za koji očekujem da ga predstavimo najkasnije u narednih 30 dana. Ovim investicijama otvara se potpuno drugačija perspektiva za Ulcinj, a samo ova tri objekta generisaće ukupno oko 1.000 novih radnih mjesta - naveo je Abazović.

Govoreći o Mediteranu, predsjednik Vlade je kazao da njihov investicioni ciklus teče brže od planiranog.

- Sve vile će biti spremne za ovu sezonu, a mi završavamo se prepreke koji su oni imali da bi gradili kulu koja će biti sastavni dio hotela i koja će se graditi pored centralne zgrade hotela Mediteran - zaključio je.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Energija, Industrija, Građevina

Beogradske elektrane ubuduće će i hladiti potrošače - Gradiće se novo postrojenje za kompleks Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu

JKP Beogradske elektrane raspisale su tender za izradu prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom za izgradnju kogeneracijskog/trigeneracijskog postrojenja na području PPPP Nacionalni stadion, a vrednost nabavke procenjena je na 20 miliona dinara. U okviru područja Nacionalni stadion određen je prostor za novi toplotni izvor Surčinsko polje. Površina zemljišta određena za ovaj javni kompleks je veća od 5ha. Budući kompleks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.