NavMenu

Projektovanje na jesen, gradnja sledeće godine - Najavljeni tenderi za trening centar u Vršcu

Izvor: eKapija Utorak, 31.01.2023. 10:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maxim Petrichuk/shutterstock.com)Ilustracija
Kancelarija za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija najavila je raspisivanje 5 tendera koji se tiču obnove kompleksa Pilotske akademije u Vršcu.

Podsetimo, ova čuvena akademija je pre nešto manje od dve godine prešla u nedležnost republike i sada je zvanično deo objedinjenog Trening-centra sa sedištem u Beogradu.

Tender za projektovanje najavljen je za 20. septembar, a 4 tendera za izvođenje radova biće raspisana 25. decembra tekuće godine.

Kako je ranije najavljeno, investicija vredna 40 mil EUR koji će se koristiti za pretvaranje Pilotske akademije u Vršcu u trening centar za dualno obrazovanje, podrazumevaće rekonstrukciju hotela, restorana, otvorenih terena i sportske sale, biće dograđene nove učionice i smeštajni kapaciteti, a biće izgrađen spa centar i zatvoreni bazen, helidrom, proširena postojeća pista i rekonstruisan kontrolni toranj i hangar. U planu je i nabavka helikoptera i aviona.


B. P.Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.05.2023.  |  Energija, Finansije

Elektrodistribucija uzima kredit od 50 mil EUR za unapređenje mreže

Elektrodistribucija Srbije zadužila se kod dve komercijalne banke 50 mil EUR, a predviđeno je da sredstva iz kredita budu iskorišćena za unapređenje distributivne mreže. U Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist OTP banke i Banca intesa, a po osnovu zaduženja Elektrodistribucije Srbije, navedeno je da je država preuzela obavezu da kao garant izmiri obaveze Elektrodistribucije, po osnovu ugovora o kreditu odobrenih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.