Izvor: Danas | Utorak, 14.02.2006.| 15:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na me­đu­na­rod­nom saj­mu vo­ća, po­vr­ća i pe­ču­ra­ka u Berlinu potpisani ugovori vredni 1.5 miliona dolara

Na međunarodnom sajmu voća, povrća i pečuraka "Fruit logistika" u Berlinu, jednom od najznačajnijih svetskih događaja iz ove oblasti, na kome je Srbija po prvi put imala nacionalni štand, potpisana su dva ugovora u vrednosti od 1,5 miliona dolara, izjavila je Jasna Matić, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).


A, ako se na ovom uspešnom nastupu domaćih proizvođača realizuju svi ostvareni kontakti, u narednoj sezoni se, prema rečima Jasne Matić, očekuje promet veći od tri miliona evra.

Na ovom sajmu su učestvovale samo četiri domaće firme. PIK "Južni Banat" se predstavio programom svežeg voća, koji uključuje jabuke i breskve, "Libertas" sa zamrznutim malinama, kupinama, višnjama i šljivama, a preduzeće "IGDA" sa šumskim i gajenim pečurkama i tartufima iz Srbije. "Naturkup" firma je ponudila karfiol, brokoli i šargarepu.


Njihov nastup je organizovalo Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, SIEPA, USAID i Nemačka organizacija za tehničku saradnju GTZ.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.