NavMenu

Let balonima iznad Krčedinske ade od juna - Partneri iz Turske održali niz sastanaka u Srbiji

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 30.01.2023. 11:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aaron Burden/Unsplash)Ilustracija
U okviru aktivnosti na realizaciji projekta "Srpska Kapadokija" na Krčedinskoj adi, koji je prošle godine pokrenula Turistička organizacija opštine Inđija, organizovana je zvanična poseta potencijalnih partnera iz turske oblasti Kapadokija.

Predstavnici turske kompanije, koja se bavi proizvodnjom i rentiranjem balona, posetili su Krčedinsku adu kako bi na licu mesta sagledali sve detalje u vezi sa uslovima na terenu i potrebnom logistikom. Od direktora TO Inđija Milana Bogojevića Dnevnik saznaje da su održani sastanci sa predstavnicima relevantnih institucija koje će biti od pomoći u realizaciji daljih koraka.

- Partneri iz Turske smatraju da je lokacija izuzetna, laka za letenje. Podržava i slobodno letenje. Imali smo sastanak sa predstavnicima Hidrometeorološkog zavoda Srbije koji su informisali goste o vremenu u protekle tri godine, i to u jutarnjim satima, što je veoma bitno za letenje. Idelani su uslovi. Sastanak su imali i sa predsednikom opštine Inđija Vladimirom Gakom, gde su ga detaljnije upoznali sa svojom firmom koja posluje 27 godina i bavi se letenjem. Imaju više od 100 balona u svom vlasništvu - kazao je Bogojević.

Drugog dana posete imali su sastanak u turskoj ambasadi. Kako je Bogojević kazao Ambasador Turske u Srbiji Hami Askoj je oduševljen projektom i povezivanjem dve zemlje u turističkom smislu.

- Turska ambasada će podržati ovaj projekat i promovisati ga na razne načine. Ambasador je predložio da svečani prijem bude baš u turskoj ambasadi. Imali smo i sastanak u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo. Nakon toga bili smo kod direktorke Turističke organizacije Srbije Marije Labović koja takođe snažno podržava pojekat. U Turističkoj organizaciji Srbije smatraju da treba biti više sadržaja na Krčedinskoj adi – kazao je Bogojević.

Planiran je i sastanak u Turističkoj organizaciji Novog Sada, kako bi se projekat uvrstio i u turističku ponudu grada.

Nova turistička atrakcija Srpska Kapadokija u okviru koje će posetiocima Krčedinske ade biti na raspolaganju deset balona za panoramsko razgledanje, biće dostupno od juna do septembra naredne godine. U planu su nabavke posebnih katamarana koji bi prevozili putnike od Krčedina do Krčedinske ade, kao i gradnja dva pristana. Posetioci će imati prilike da uživaju u ovoj vrsti ponude svakog vikenda.

Turistička organizacija opštine Inđija predvođena direktorom Bogojevićem je već boravila u zvaničnoj poseti oblasti Kapadokija povodom uspostavljanja saradnje sa partnerima iz Turske i formiranja "Srpske Kapadokije" u Inđiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.