NavMenu

Snima se muzička bajka "Kruna" - Premijera planirana na jesen

Izvor: Danas Subota, 28.01.2023. 10:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ktsdesign/shutterstock.com)Ilustracija
Reditelj Vasilije Nikitović nastavio je u Beogradu snimanje filma i TV serije "Kruna", muzičke bajke sa elementima trilera, jednog od najvećih projekata u našoj kinematografiji poslednjih decenija, kako najavljuju njegovi kreatori,

– "Kruna" je priča o slavi, uspehu i ljubavi, i zasigurno će se izdvojiti od drugih filmova i serija kako svojim sadržajem tako i jedinstvenim žanrom, u kojem muzika igra jednu od glavnih "uloga" – kaže Nikitović.

Glavna okosnica projekta, bez koje ova muzička bajka ne bi bila moguća, u celosti je poverena Goranu Bregoviću koji ima i glumačku ulogu, a jedan od protagonista "Krune" je i Rambo Amadeus.

U velikoj glumačkoj ekipi su Dragan Jovanović, Vanja Ejdus, Srđan Todorović, Sergej Trifunović, Gordan Kičić, Igor Benčina, Sonja Kolačarić, Vuk Kostić, Stefan Bundalo, Jana Ilić Milić, Branislav Zeremski, Petar Strugar, Iva Štrljić…

Zanimljivo je da je "Kruna" prvi domaći film u kojem će se pojaviti glumica Una Bregović, ćerka Gorana Bregovića.

Prvaka našeg glumišta Dragana Jovanovića videćemo u jednoj od glavnih uloga, i to je, kako objašnjava, najjplemenitiji lik koji mu je do sada poveren.

– Igram Romana, kralja čerge. Vremenski okvir priče proteže se na preko trideset godina, i za sve to vreme, kao kralj pesme i muzike, nikad svojevoljno nisam napravio nijedan zvučni zapis svog muzičkog izvođenja. Moj lik nadilazi konzervativno, i u svojoj samodovoljnosti odlazi u sferu autističnog. Strog, pravičan i neosporan kao autoritet, ja u "Kruni" vladam čergom zajedno sa svojom ženom – kaže popularni Gagi Jovanović.

Premijera filma "Kruna" planirana je na jesen, dok će serija biti emitovana na kanalu Superstar TV.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.