NavMenu

Prvo izvlačenje "Uzmi račun i pobedi" sutra u 18 časova, do sada skeniran 41,1 milion računa

Izvor: Beta Petak, 27.01.2023. 11:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: B. Petrović)Ilustracija
Prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" održaće se u subotu, 28. januara u 18 časova, u direktnom prenosu na prvom programu Radio televizije Srbije, a do sada je skeniran 41,1 milion računa, saopštila je Vlada Srbije.

Ove godine, nagradna igra po prvi put ne podrazumeva slanje koverata sa računima, već građani putem aplikacije skeniraju račune i na taj način stiču pravo na učešće.

Svake subote biće izvučeni dobitnici dva stana u Beogradu, a u ovom ciklusu očekuju se pet izvlačenja.

Pravo na učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" imaju svi punoletni građani Srbije, a za učestvovanje neophodno je imati instaliranu istoimenu aplikaciju na mobilnom telefonu.

Na aplikaciji, preko jednog uređaja može se napraviti najviše pet različitih naloga, sa pet imena i brojeva telefona.

Ovo je omogućeno sa ciljem da mladi mogu da prijave starije, koji nemaju odgovarajuće mobilne telefone, a sve kako niko ne bi bio diskriminisan.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, što znači da građani koji budu skenirali svoje račune do sutra u podne, imaju pravo da konkurišu za dva stana u Beogradu.

Oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u svakom narednom izvlačenju.

Takođe, svi računi koji ne budu dobitni u ovom krugu nagradne igre, biće u konkurenciji za nagrade u drugom krugu tokom 2023. godine.

Nagradna igra počela je 24. decembra prošle godine, a ministar finansija Srbije Siniša Mali je nedavno rekao da je namera da se ovom nagradnom igrom održi svest građana o važnosti uzimanja fiskalnog računa i smanjenju sive ekonomije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.