NavMenu

Odmor u Grčkoj skuplji 10% ove sezone

Izvor: Politika Četvrtak, 26.01.2023. 15:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aphotostory/shutterstock.com)Ilustracija
Ove sezone će nas letovanje koštati u proseku za oko 10% više nego prošle godine, kaže Aleksandar Seničić, direktor Jute za Politiku. Kao i ranijih godina još od novembra počele su rezervacije uglavnom aranžmana u Grčkoj i reč je o putnicima koji odmaraju u predsezoni.

- To su penzioneri, porodice sa mlađom decom koja nemaju obaveze, ne zavise od raspusta i mogu već sada da isplaniraju odmor. Inače su to jeftiniji aranžmani, ali kada se rezervišu i plate ranije onda se ostvaruju zaista ogromni popusti, kaže on. U pojedinim turističkim agencijama kažu da su već sada aranžmani za maj, jun, septembar i prvu polovinu oktobra uglavnom rasprodati. Rana prodaja je svetski trend, ali je kod nas ustanovljena već deset godina i svake sezone je sve više onih koji odmah posle novogodišnjih praznika rezervišu odmor unapred. Predstavnici Jute kažu da će putnici imati priliku da ostvare popuste i na sajmu turizma koji se održava u poslednjoj nedelji februara. Inače kako kažu u pojedinim agencijama, ogromno je interesovanje putnika za aranžmane u maju, junu, kao i septembru. To su putovanja koja podrazumevaju smeštaj i prevoz autobusom i sopstvenim automobilom. I na odmor u sezoni, putnici koji su bili spremni da plate letovanje u celost do decembra mogli su da ostvare popuste i do 50%. Za četvoročlanu porodicu je tako aranžman u hotelu sa četiri zvezdice, na Halkidikiju, koji bi inače koštao oko 1500 EUR mogao da se dobije i za 750 EUR. Jeftiniji aranžmani se odnose uglavnom na Grčku jer agencije sa tamošnjim partnerima najbrže postignu dogovore i već u novembru izađu sa ponudom. Najkasnije se prodaju avio aranžmani i prodaja uglavnom počinje od Sajma turizma.

– I ove godine su našim građanima najzanimljivije destinacije Grčka, Turska, mada se dobro prodaje i Španija. Ove godine su mnogi odustali od zimovanja zbog blage zime i nedostatka snega u skijaškim centrima, pa su novac ranije preusmerili na uplate za leto. Zato se beleže ovakvi rezultati i većina agencija već sada kaže da prodaja ide bolje nego prošle godine, kaže Seničić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.