NavMenu

Dani australijskog filma u Dvorani kulturnog centra Beograda

Izvor: Politika Četvrtak, 26.01.2023. 11:44
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Bokskapet)


Revija "Dani australijskog filma" sa pet ostvarenja iz ove zemlje biće održana od 27. do 29. januara u Dvorani kulturnog centra Beograda, saopštila je direkcija te ustanove.

Na otvaranju će biti prikazan noviji film "Suša" (2020) u režiji Roberta Konolija, koji i igra jednu od glavnih uloga. Federalni agent Aron vraća se u svoj rodni grad da prisustvuje sahrani prijatelja iz detinjstva, Luka, koji je navodno ubio svoju suprugu i njihovog sina, pre nego što je sebi oduzeo život. Pošteđena je samo ćerka Šarlot. Lukovi roditelji traže od Arona da ostane i istraži zločin, na šta on nevoljno pristaje. Glavnu rolu u ovom dvočasovnom trileru tumači Erik Bana. Uz njega igraju Stiv Hutenski, Džodi Materson, Bruna Papandrea.
Lane otkriveno 3.649 falsifikovanih novčanica, najviše dinara

Subota, 28. januar donosi u selekciji (17.00 č.) nešto stariji film "Čuvar pingvina" (2015) Stjuarta Mekdonalda, gde igraju Šejn Džekobson, Koko Džek Žil, Sara Snuk, Alan Tadik, prenosi Tanjug.

Ekscentrični farmer pilića, uz pomoć svoje unuke, dresira nestašnog psa da zaštiti utočište pingvina od napada lisica, u pokušaju da ponovo ujedini svoju porodicu i spase njihov primorski grad, to bi bio sadržaj "Čuvara pingvina".

Iste večeri od 19 časova biće prikazano ostvarenje "Iskra", dokumentarac rediteljskog tandema Vejn Bler - Nel Minčin, u kome učestvuju Vesli Enoč, Dejvid Pejdž, Stiven Pejdž.
Svetlo na kraju tunela, deluje da se inflacija zaustavila

Priča o čuvenom plesnom teatru "Bangara", kroz prizmu njihovog dugogodišnjeg i harizmatičnog umetničkog direktora Stivena Pejdža, jeste film o ponosu, slomljenom srcu, nevoljama i osnaživanju.


Poslednjeg dana u nedelju, 29. januara, revija će emitovati najpre porodičan film "Avion od papira" Roberta Konolija, gde ulogu oca tumači zvezda Sem Vortington, a pored njega su – Dejvid Venam, Ed Oksenbuld, Debora Mailman.

U pitanju je maštoviti dečji film o ljubavi mladog australijskog dečaka prema letu i njegovom izazovu da se takmiči na Svetskom prvenstvu u pravljenju aviona od papira u Japanu.

Za kraj je ostavljena 100-minutna filmska priča "Dečak oluje" (2019), Šouna Sita, gde glume oskarovac Džefri Raš, Džej Kortni, Fin Litl, Trevor Džejmison, Morgan Dejvis.

Dečak živi usamljenim životom sa svojim ocem, povučen na pustoj obali, ali kada uspostavi blisku vezu sa pelikanom, njegov život dobija novi i neočekivani obrt, navedeno ej u najavi filma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.