NavMenu

Hodanje na krpljama kao tim bilding - Povedite svoje zaposlene u planine! (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.01.2023. 11:03
Komentari
Podeli
Ljubitelji planinarenja i zime zahvaljujuću Pavlu Pavloviću i njegovom timu mogu da uživaju u novoj aktivnosti na našim planinama - krpljanju! Iako postoji od davnina, zaboravljena je zbog drugih zabava na snegu, koje su postale uobičajene, ali i to se menja.

- Stvorili smo novu vrednost na tržištu na nekoliklo planinskih destinacija i težnja je da ponuda svuda bude dopstupna, od Divčibara do Brezovice. Cilj je da se uposle licencirani planinski vodiči, a turistima koji ne skijaju pruži mogućnost da upotpune svoj boravak na planini, probaju nešto novo i bezbedno uživaju u planinskom vazduhu i pejzažima. Okupio sam jako kompetentne vodiče u jedan tim, formirali smo brend koji se samo bavi hodanjem na krpljama, napravili smo standard pružanja usluge, nabavili opremu, istražili terene i izradili proizvode u kojima gosti iz celog sveta već uveliko uživaju - kaže za eKapiju Pavlović.

Sa krpljama na nogama, odnosno svojevrsnom pomagalu koje olakšava hodanje po dubokom snegu, i štapovima, u šetnju po snežnim planinama naše zemlje možete poći čak i ako ste početnik. Evo zašto bi trebalo!

KrpljeKrplje

- Za sve koji žele da ostanu u formi, a ne skijaju, ovo je idealna aktivnost. Veoma je mali rizik od povreda, nema čekanja u redovima da biste uživali u planini i nije potrebno mnogo vremena da biste naučili tehniku hodanja - kaže naš sagovornik.

________________________________________________________________________________________________________________

Ekološka aktivnost i podrška malim biznisima

Hodanje na krpljama je pre svega ekološka aktivnost sa visokom brigom o zaštiti životne sredine.

- Za upražnjavanje krpljanja, kako najčešće kažemo, nije potrebo da se poseče šuma kao za skijanje, da se grade brane za veštačko osnežavanje, žičare i slični destruktivni infrastrukturni projekti. Sve što je potrebno je prirodan sneg barem od oko pola metra i to je to. S obzirom na to da sam registrovao preduzetničku delatnost za konsalting i turističko vođenje, bukiranje ovih tura je podrška malim biznisima - navodi naš sagovornik.
________________________________________________________________________________________________________________

Krpljanje je idealan predlog za kompanije koje organizuju druženje svojih zaposlenih, odnosno tim bilding.

- Imali smo ih nekoliko i utisci su sjajni. Ko god može da hoda, može da nam se pridruži, nije potrebna nikakva posebna forma, jer se maršute mogu prilagođavati grupi. Tura može trajati od dva sata do čak sedam sati. Bitno je da su svi učesnici u dobrom zdravstvenom stanju i da imaju obuću i odeću za boravak na planini zimi. Što se tiče brojeva, mi se pre svega trudimo da grupa sa barem dva vodiča ne pređe 15 ljudi kako se ne bi narušio mir i užitak, kontrola grupe i pažnja učesnika. Ukoliko je broj zainteresovanih jedne firme veći od toga, delimo se u više manjih grupa sa novim vodičima - objašnjava Pavle Pavlović.

Pavle Pavlović prvi s leva, sa gostimaPavle Pavlović prvi s leva, sa gostima

Dodaje da je ova aktivnost sjajna za korporativne grupe, jer "učesnici mogu konačno neformalno da komuniciraju u dobroj atmosferi i fantastičnom ambijentu". Vodiči pričaju i o tehnikama hodanja, ali i o interesantnim činjenicama koje su u vezi sa planinom i lokalitetima koje posećuju.

- Može se napraviti i nekoliko takmičarskih zadataka kako bi se podstakao timski duh. Timovi vole ovakve izazove van zone komfora i sjajan je osećaj kada se grupa zajedno popne do nekog vidikovca ili dođe do neke skrivene lokacije na planini. Svi naši gosti prvi put staju na krplje, a iskustvo je 100% pozitivno. O zadovoljstvu naših gostiju do sada može se pročitati u komentarima na sajtu infokop-a - kaže sagovornik eKapije.


Gde na krpljanje?

Krpljanje možete iskusiti pre svega na Kopaoniku i to ne bez razloga. Kako kaže sagovornik našeg portala, to je visoka planina sa dugačkim periodom dubokog snega, velikim brojem posetilaca i sjajnim predelima koji nisu turistički valorizovani.

- Osim Kopaonika, otvorili smo ove godine još dve baze gde će oprema stalno biti prisutna: kraljevački deo Golije, selo Rudno i planina Goč. Na upit se tim bilding može organizovati na bilo kojoj planini, uz pravovremenu najavu i pogodne vremenske uslove. Cilj nam je da formiramo proizvode i na Zlatiboru, Zlataru, Divčibarama, Brezovici, Tari, Staroj planini - navodi.

Aktivnost idealna za tim bildingAktivnost idealna za tim bilding


Kajak na Zapadnoj Moravi u ponudi od proleća

Kako Pavle kaže, osim što vodi turiste tokom cele godine i istražuje sve kutke naše prelepe zemlje, ono čime se još bavi i što ga ispunjava jeste stvaranje nove vrednosti u vidu izrade dnevnih i višednevnih turističkih proizvoda koje tržištu nedostaju, mahom avanturističkih.

- Cilj mi je da od planinskog vođenja napravim ozbiljnu profesiju prepoznatu zakonima, da se standardizuje pružanje usluge, maksimalno unapredi bezbednost, ali i vidljivost proizvoda koji imaju potencijal. Najveći fokus mi je na pešačkim turama, ali sam nedavno sa partnerima formirao novi proizvod poput kajaka na Zapadnoj Moravi koji će biti u ponudi gostima iz Vrnjačke Banje, Kraljeva i okoline od proleća. Trudim se i da maksimalno ispromovišem rafting na Ibru koji svako treba da proba pre nego što ode u Crnu Goru. Konstantno se bavim kreiranjem sadržaja i trudim se da na najbolji mogući način markentinški predstavimo sve te proizvode potencijalnim gostima - kaže Pavlović.

Aleksandra Kekić


Fotogalerija
Krpljanje
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.