NavMenu

4 navike zbog kojih ste neraspoloženi

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.01.2023. 10:22
Komentari
Podeli

(Foto: Unsplash/Anthony Tran)
Mrzovoljni ste, neraspoloženi, tužni, na momente i depresivni, a bez očiglednog razloga? Ne brinite, niste jedini. Proverite da li ste "žrtva" nekih od navika pogubnih za raspoloženje.


Odlažete obaveze

Većina nas to radi, pogotovo ako je reč o neprijatnim stvarima, kao što je odlazak lekaru. Ali, naterajte sebe da završite započeti posao, bilo da je u pitanju započeti projekat ili birokratija. U suprotnom, bićete nervozni jer će vam neispunjena obaveza sve vreme "visiti" nad glavom.


Zavisni ste od telefona, kompjutera i televizora

Ako na samu pomisao da biste mogli da ostanete bez modernih uređaja dobijate napad panike, u problemu ste. Mnoštvo informacija kojima nas bombarduju sa svih strana stvara napetost, pa stručnjaci savetuju da se bar pola dana nedeljno osamite i uživate u tišini.


Hodate pogrbljeni

Naša osećanja utiču na način na koji hodamo, ali važi i obrnuto. Psiholozi su utvrdili da su ispitanici koji hodaju sa spuštenim ramenima i bradom i sa minimumom pokreta ruku, negativniji od ljudi samouverenog hoda.


Zanemarujete san i vežbanje

Da bismo bili fizički i mentalno zdravi, neophodan je odmor u toku noći tokom kog se naše telo i um regenerišu. Ne zaboravite rekreaciju čiji je uticaj na dobro raspoloženje dokazan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.