NavMenu

Stopića pećinu prošle godine posetilo više od 100.000 ljudi - Za 10% više nego ranije

Izvor: eKapija Sreda, 25.01.2023. 13:07
Komentari
Podeli
Stopića pećina (Foto: eKapija)Stopića pećina
Stopića pećinu, najposećeniji speleološki objekat Srbije, prethodne godine posetilo je više od 100.000 posetilaca, što je povećanje od 10% u odnosu na isti period prošle godine.

Kako se navodi na sajtu Turističke organizacije Zlatibor, u novu 2023. godinu Stopića pećina ulazi još lepša i bogatija za novih 60 metara staze koja je uređena i dostupna za turističke obilaske. Nova pešačka staza duž Rečnog kanala vodi iznad vodopada "Izvor života" do Sale sa bigrenim loncima, pa će svi posetioci koji od januara ove godine posete Stopića pećinu imati priliku da obiđu ove jedinstvene prirodne tvorevine u kojima se voda vrtloži. Ovaj deo staze bogat je pećinskim nakitom.

Uz novih 60 metara, ukupna dužina uređenih pešačkih staza u Stopića pećini je 400 metara.

Svake godine ovaj prirodni biser zlatiborskog kraja i najposećeniji speleološki objekat u Srbiji dobija po neku novu atrakciju koja upotpunjuje ponudu ovog turističkog lokaliteta: prilazni put, parking prostor, prilazne pešačke staze, ulaznu kapiju, biletarnicu, staze kroz Svetlu i Tamnu dvoranu do vodopada "Izvora života", kao i staze iznad bigrenih kada i rasvetu. O bezbednosti posetilaca, turističkim obilascima, čistoći i očuvanju zaštićenog prirodnog dobra brinu se čuvari i vodiči Stopića pećine, a od nedavno posetiocima dostupna je i mobilna aplikacija "Stopića pećina – audio vodič".

Stopića pećina dostupna je za obilaske svim danima od 09:30 do 16:30 časova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.