NavMenu

U Sremskoj Kamenici ponovo Srednja škola unutrašnjih poslova

Izvor: Radio 021 Utorak, 24.01.2023. 11:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Schmidt_Alex/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova Jakov Nenadović u Sremskoj Kamenici, objavljeno je u Službenom glasniku.

- Škola će, počev od školske 2023/2024. godine, ostvarivati planove i programe nastave i učenja stručnog obrazovanja i vaspitanja u četvorogodišnjem trajanju u području rada stručne škole: Ekonomija, pravo i administracija - stoji u Službenom glasniku, prenosi N1.

Do imenovanja Školskog odbora, Vlada je obrazovala Privremeni školski odbor, koji čine većinom oficiri policije.

Kako je navedeno, do imenovanja direktora škole, njegove poslove će obavljati i vršiti njegova ovlašćenja Vesna Đurović, profesor fizičkog vaspitanja iz Sremske Kamenice, kao vršilac dužnosti direktora škole.

Učenicima upisanim u školu obezbediće se smeštaj i ishrana u internatu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i udžbenici, školski pribor, odeća, obuća i druga oprema neophodna za pohađanje nastave i boravak u Školi, u skladu sa ugovorom koji Škola zaključuje sa tim ministarstvom, dodaje se u odluci o osnivanju.

Srednja škola unutrašnjih poslova ranije je postojala u Kamenici, a trenutno je tamo Centar za osnovnu policijsku obuku, kao jedina ustanova za osnovnu obuku policije u Srbiji. Od 2007. tu se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava traje do godinu dana.
Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.
Do avgusta 2009. paralelno su radili srednja škola i centar za obuku. Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika škole.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.