NavMenu

Ovo su skijaške destinacije odlične za početnike

Izvor: B92 Petak, 20.01.2023. 10:05
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Glade Optics/Unsplash)Ilustracija
Ako ste ove sezone odlučili da prvi put stanete na skije, znajte da je najbitnije da odaberete skijalište koje ima prikladne, početničke staze na kojima možete uzeti instruktora sa kojim ćete napraviti za prve korake.

Bilo da ste već odrasli ili školu tražite za svoje mališane, ova europska skijališta, prema portalu Ski Solutions, proglašena su kao najbolja za početnike.

Kortina d'Ampeco, Italija

U Kortini se nalaze neke od najboljih početničkih staza u Dolomitima. Na samom skijalištu naći ćete više skijaških škola na nekoliko jezika, a oduševiće vas i činjenica da je celo ovo područje mesto svetske baštine UNESCO-a i pruža prekrasne poglede na prirodu od koje zastaje dah. Potoji i mogućnost noćnog skijanja, sankanja, a tu su i brojni dodatni sadržaji.

Les Arcs, Francuska

Jedno od najboljih skijališta za početnike i one manje iskusne popularno je i među snouborderima. Ima besplatan ski lift na najlakšim stazama i mnošto staza sa blagim nagibom idealnim za one koji tek uče da skijaju. Cela regija je poznata po prekrasnoj prirodi, vrhnskoj gastronomiji, i odličnoj ponudi hotela i smeštaja.

Tinje, Francuska

Popularno skijalište ima ponešto za svakoga, od jednostavnih staza do onih zahtevnijih u kojima će uživati i najiskusniji. Nalazi se na popriličnoj nadmorskoj visini pa gotovo nikad nema problema sa nedostatkom snega, a sezona traje sve do prvih prolećnih meseci.


Leh, Austrija

Prvi pogled na snežne padine u Lecu početnicima mogu delovati zastrašujuće, ali bez brige, ima i staza sa blagim nagibom za prve skijaške korake. Tu je i nekoliko dečjih staza, što čini ovo skijalište idealnim za porodična zimovanja. Prednost je i što je na ovom skijalištu retko gužva jer je broj skijaških karata strogo ograničen na 14.000 u danu.
Alpbah, Austrija

Ovo austrijsko skijalište jedno je od najboljih mesta za početnike zbog velikog broja laganih, plavih staza i kompaktne veličine koja olakšava snalaženje. Tu su i skijaške škole, koje će vam pooći da na najboljui mogući način savladate prve skijaške korake.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.