NavMenu

Renovira se kompletna infrastruktura Centra dečjih letovališta

Izvor: eKapija Sreda, 18.01.2023. 17:28
Komentari
Podeli
(Foto: Stefan Kostic/Unsplash)
Novi projekti i kompletan redizajn svih objekata Centra dečjih letovališta grada Beograda najavljeni su prilikom posete koju su letovalištu Mitrovac na Tari upriličili Ivan Jegorović, direktor Centra dečjih letovališta grada Beograda, Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac i Aleksa Ivošević, član Veća opštine Obrenovac.

- Zbog pomoći i podrške koje ne izostaju od rukovodstva Grada Beograda, naš zajednički zadatak je da renoviramo kompletnu infrastrukturu na svim objektima. Opremićemo svih šest odmarališta novim krevetima, dušecima, ormarićima, a cilj je da se naši najmlađi osećaju prijatno i bezbedno tokom boravka - izjavio je Jegorović, navedeno je u saopštenju.

Potom se osvrnuo na poduhvate koji su započeti u ovoj godini, kao i na novi, obogaćeni sadržaj Centra koji vodi naš čuveni pisac za decu Tode Nikoletić.

- Ove godine počeli smo sa sređivanjem svih objekata, koji posluju u sklopu Centra dečjih letovališta. U toku je isporuka novih kreveta i dušeka za sve objekte. Kreveti su specijalno dizajnirani i napravljeni za naše najmlađe. Unikatni su i biće isti u svim našim objektima. Takođe, radimo redizajn kompletnih objekata. Danas smo u Mitrovcu na Tari i ovde smo počeli od renoviranja restorana Kačara. Trenutno se saniraju podovi u nekoliko paviljona. Obogatili smo sadržaje za naše najmlađe. Naime, imamo svakodnevno programe zabavnog i interaktivnog karaktera, koje vodi čuveni Tode Nikoletić - istakao je Jegorović.

Miloš Stanojević, predsednik opštine Obrenovac osvrnuo se i na projekat "Eko kampova" koji traje već više od deset godina, a najmlađim učenicima sa teritorije Obrenovca pruža besplatno letovanje i zimovanje.

- Projekat koji traje deset godina, nastvljamo da realizujemo i u narednom periodu. Treća grupa učenika od prvog do četvrtog razreda osnovih škola sa teritorije opštine Obrenovac, dolazi 13. februara i njih 820, zahvaljujući projektu "Eko kampovi", boraviće potpuno besplatno na zimovanju u objektima Centra dečjih letovališta - zaključio je Stanojević.

Podsetimo, 2012. godine, Miroslav Čučković, tadašnji predsednik opštine Obrenovac i njegov tim ustanovili su i počeli da sprovode program, koji je i danas jedinstven u Srbiji. Svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, odlaze besplatno na zimovanje i letovanje na najlepše srpske planine u objektima Centra dečjih letovališta grada Beograda, a to su Tara, Bukulja, Divčibare, Avala, Goč i Rudnik.

Trenutno u objektu Mitrovac na Tari, koji je otvoren davne 1979. godine, boravi oko 500 mališana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.