NavMenu

Godinama čekana IKEA kupila prostor u Nišu

Izvor: Južne vesti Sreda, 11.01.2023. 08:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mastrminda/Pixabay)Ilustracija
Još od 2009. godine više puta je najavljen dolazak švedske kompanije IKEA u Niš, a zasad je poznato, kako je rekla gradonačelnica Dragana Sotirovski, samo da je najveći prodavac nameštaja na svetu kupio 14 ha prostora u Industrijskoj zoni u Čamurliji. Ni iz Grada ni iz IKEA ne otkrivaju šta tačno spremaju, a iz Kancelarije za lokalni razvoj kažu da IKEA nastavlja svoj projekat i čeka se pismo o namerama.

Godinama se čeka dolazak u Niš najpoznatije kompanije za proizvodnju nameštaja koja svoje prodajni objekat, što se tiče Srbije, ima samo u Beogradu. Gradonačelnica Dragana Sotirovski je i na pretposlednjoj sednici Skupštine Grada, ali i na godišnjoj konferenciji rekla da su bili sastanci sa predstavnicima švedske kompanije.

Ona je ranije, na sednici Skupštine, rekla da su sa predstavnicima IKEA dogovorili rokove, ali nije ih otkrila.

Posle dve i po godine IKEA je "odmrzla" projekat, rekao je krajem prošle godine Dušan Radivojević iz KLER-a.

- IKEA posle par godina kreće u realizaciju svoje lokacije. Svoj prostor ima u industrijskoj zoni Komrenske petlje. Pokazuju da prepoznaju Niš kao dobro poslovno okruženje. Čekamo njihov potpis o namerama - rekao je Radivojević.

Ni iz kompanije IKEA nisu želeli da otkriju detalje.

- Za nas u kompaniji IKEA srpsko tržište je veoma važno i prepoznajemo da ima mnogo potencijala. Mi konstantno tražimo načine da naš asortiman i rešenja za uređenje doma približimo što većem broju kupaca, ali u ovom trenutku ne možemo mnogo da otkrivamo. Čim više informacija o daljem razvoju bude dostupno, rado ćemo ih podeliti - rekli su za Južne vesti.

Dolazak kompanije IKEA u Niš najvljivan je i 2009, 2010, 2011, pa i u martu 2012. godine kada je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao da bi jedna od 5 prodavnica ove kompanije trebalo da bude i u Nišu. Februara 2013. godine je tadašnji gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao da bi objekti švedske kompanije trebalo da budu izgrađeni na prostoru pored puta koji vodi ka niškom selu Čamurlija. Tokom 2019. godine u Nišu je otvoren IKEA centar za isporuku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.