Izvor: eKapija | Nedelja, 08.01.2023.| 10:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Aranđelovac dobija tržni centar u Južnoj industrijskoj zoni - Na više od 10.000 m2 biće 14 lokala, kao i prostor za održavanje manifestacija

(Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/Projektni biro Plan)
Niksen real estate iz Beograda planira da izgradi tržni centar sa restoranom i autopraonicom u Aranđelovcu.

- Lokacija predmetnog projekta je na udaljena na oko 5km istočno od centra Aranđelovca, smeštena u Južnoj industrijskoj zoni, uz državni put IIB reda 368, Aranđelovac-Banja-Topola, između Ciglane "Univerzum" i štamparije "Zapis" - navedeno je u urbanističkom projektu koji je izradio Projektni biro Plan iz Aranđelovca.

Povod za izradu urbanističkog projekta je urbanističko-arhitektonska razrada lokacije za izgradnju trgovačkog centra.
Cilj izrade urbanističkog projekta je utvrđivanje urbanističkih i drugih uslova za uređenje i izgradnju trgovačkog centra na predmetnoj lokaciji.

Ukupna površina obuhvata urbanističkog projekta je: GPA =2 72 98 m2. Na predmetnim katastarskim parcelama nema izgrađenih objekata.

(Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/Projektni biro Plan)
- U skladu sa mogućnostima i potrebama investitora dozvoljena je moguća fazna izgradnja objekta trgovačkog centra. U 1.fazi se planira izgradnja oko 2/3 površine objekta trgovačkog centra, zatim objekat restorana sa poslastičarnicom, auto perionica, trafostanica i reklamni stub-totem. 2. fazu izgradnje bi činio preostali deo trgovačkog centra, oko 1/3 površine do punog planiranog kapaciteta objekta - pojašnjeno je u UP.

U okviru građevinske parcele se planira izgradnja sledećih objekata:
1. Trgovački centar, P+0
2. Restoran i poslastičarnica, P+0
3. Auto perionica, P+0
4. Trafostanica, P+0
5. Reklamni stub-totem

U projektu je obezbeđeno 235 parking mesta.

Planirani objekat trgovačkog centra je slobodnostojeći, osnove u obliku nepravilnog ćiriličnog slova "P" tako da se formira unutrašnje dvorište ili polu atrijum, preko koga su predviđeni ulazi u lokale. U okviru ovog prostora je
planirano parkiranje a ujedno je predviđeno da ovaj prostor povremeno služi za održavanje manifestacija različitog tipa, od toga da se ovaj prostor pretvori u prodajni prostor na otvorenom do toga da se postavljanjem montažne bine ovaj prostor pretvara u koncertni.

(Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/Projektni biro Plan)
U okviru objekta je planirano 14 prodajnih prostora-lokala različite površine, sa magacinskim prostorima i toaletima. Planiran je administrativni prostor sa dve kancelarije, salom za sastanke, čajnom kuhinjom i magacinskim prostorom, ženski toleti, prostor za povijanje beba, toalet za invalide i muški toaleti. Pristup korisnicima centra do toaleta je predviđen preko pasaža. Ulazi u magacinske prostore su planirani sa obodne saobraćajnice, koja prati gabarit objekta.

Bruto površina trgovačkog centra iznosi 11.261 m2 (1.faza+2.faza=7.191 m2+4.069 m2), a neto površina 10.935 m2 (1.faza +2.faza=6.984 m2+3.950m2). Planirana spratnost P+0. Visina objekta je 6.5m.

S.T.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE