NavMenu

Projekat marine u Velikom Gradištu stiže do lokacijskih uslova - Naručeno idejno rešenje

Izvor: eKapija Sreda, 04.01.2023. 13:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anatolii Bazarov/Unsplash)Ilustracija
Opština Veliko Gradište raspisala je tender za izradu idejnog rešenja za potrebe dobijanja lokacijskih uslova za izgradnju marine u Velikom Gradištu.

Podsetimo, u Velikom Gradištu predviđena je izgradnja marine u rukavcu reke Dunav nizvodno od pregrade na Srebrnom jezeru.

U februaru 2022. potpisan je sporazum o realizaciji prve faze projekta izgradnje, u aprilu je nabavka za infrastrukturno uređenje marine (postavljanje šipova i plutajućeg objekta), a letos i tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Cilj izrade udejnog rešenja je da se obezbede uslovi za ishodovanje lokacijskih uslova za izradu narednih faza tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji marine.

Tender za idejno rešenje otvoren je do 12. januara, detaljnije OVDE.

Marina je na predviđena na otvorenom toku Dunava, proširenjem kopnenog dela teritorije nasipanjem i izradom obaloutvrde, i zatim izradom infrastrukture i suprastrukture na teritoriji i akvatoriji marine.

Pored pontona i fingera za privez plovila, predviđa se izgradnja rampe za spuštanje i izvlačenje plovila kao i postavljanje pontona sa rezervoarima za gorivo i pumpama za snabdevanje plovila gorivom.


Marina u Velikom Gradištu imaće mogućnost prihvatanja i opsluživanja plovila od najmanjih (dužine manje od 6.5 m) do plovila dužine 12.0 m, na bokovima i do 20 metara.

Kao obavezni sadržaji planirani su čuvarska služba, uprava marine (recepcija + uprava), sanitarni deo (toaleti + garderobe + tuševi), klub marine i servisiranje plovila.

U okviru dodatnih sadržaja predviđen je zatvoreni hangar za plovila, komercijalni sadržaji (servis i iznajmljivanje bicikala, prodaja ribolovačke opreme, prodaja nautičke opreme, banka, pošta, informativni pult turističke organizacije, prodaja suvenira....) i smeštajne jedinice za potrebe marine.

B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.