NavMenu

Izmenjen plan za liniju 2 budućeg metroa - Tunel "seče" Kralja Milana i Kneza Miloša, veza sa železnicom kod Karađorđevog parka

Izvor: eKapija Petak, 23.12.2022. 09:52
Komentari
Podeli
(Foto: JKP Beogradski metro i voz/tenderska dokumentacija, screenshot)
JKP Beogradski metro i voz raspisao je tender za izradu digitalnog topografskog plana za izmenjenu trasu Linije 2 beogradskog metroa. Za tu liniju, u starom delu grada, od Savskog trga do Slavije, sada se razmatra u potpunosti drugačija trasa, sa velikom devijacijom ispod istorijskog centra - tunelom koji bi presecao osu Kralja Milana ulice u zoni Novog dvora kao i pravac Knez Miloševe podno Turske ambasade. Iza Slavije, veza sa prigradskom železnicom (BG voz) više se ne planira u Makenzijevoj ulici, u kojoj neće biti ni novog železničkog podzemnog stajališta, već kod Karađorđevog parka.

Prema nezvaničnim saznanjima eKapije, međutim, ni ovo rešenje nije u potpunosti izvesno - razmatra se, alternativno, i veza sa železnicom u za to oduvek predviđenom podzemnom stajalištu Vukov spomenik, što bi značilo još veće promene na trasi planirane druge linije.Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, konsultant Egis Rail definisao je novo, optimalnije rešenje deonice od stanice Savski trg do stanice Grčića Milenka, izrađeno u skladu sa brojnim novonastalim prostornim i planskim ograničenjima.

Tehnička i prostorna ograničenja za integraciju trase Linije 2 na deonici od Savskog trga do Grčića Milenka su negativni uslovi NBS za prolazak tunela neposredno uz objekat banke, negativni uslovi Infrastrukture železnica Srbije na povezivanju Linije 2 metroa sa gradskom železnicom u planiranoj stanici Makenzijeva, ukrštanje trase Linije 2 sa atmosferskim kolektorom u Resavskoj ulici i hidrotehničkim tunelom na Slaviji, postojeći i planirani kolektori u Južnom bulevaru i novoizgrađeni i objekti koji su u fazi izgradnje (po Odobrenju za izgradnju) na pozicijama planiranim za stanice Južni bulevar i Grčića Milenka.

- Iz navedenog razloga, stvorila se potreba za snimanjem digitalnog topografskog plana zone metro infrastrukture koja nije prethodno obuhvaćena snimanjem digitalnog topografskog plana – pojašnjavaju iz JKP Beogradski metro i voz.

Zona izmene trase od stanice Savski trg do stanice Grčića Milenka, koja je predmet ove javne nabavke i koja je prikazana u grafičkom prilogu, ima ukupnu dužinu od oko 4,6km i 6 stanica.

- Takođe, zbog izmene pozicije stanice Grčića Milenka, potrebno je snimiti i deo zone novog položaja pomenute stanice – stoji u tenderu.

Granica snimanja Linije 2 na deonicama između stanica treba da obuhvati koridor ukupne širine 160m, po 80m levo i desno od osovine trase Linije 2 metroa. U zoni stanica granica snimanja je proširena, po 160m od osovine trase u dužini od 200m, kao što je prikazano u grafičkom prilogu.

Ukupna površina obuhvata granice snimanja, izmenjenog dela trase Linije 2 iznosi oko 71,8ha.

Linija 2 se pruža od stanice Mirijevo do depoa Bežanija.

- Za potrebe izrade planske i tehničke dokumentacije, snimanje digitalnog topografskog plana za deonicu Linije 2 od Sava centra do Trga Slavija sprovedeno je u decembru 2020, a ostatak deonice Linije 2, koja je usvojena Generalnim projektom, geodetski je snimljeno u decembru 2021. Tokom faze realizacije projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu Linije 1 i Liniju 2 došlo je do izmene referentnog rešenja iz generalnog projekta, pa se javila potreba za izradom digitalnog topografskog plana u zoni stanica Filipa Višnjića, Novi novosadski put, Novi grad, KC Bežanija, Marka Čelebonovića, obuhvata zajedničkog depoa Bežanija za Liniju 2 i Liniju 3, izmene ekstenzije Linije 1 kao i položaja izlaznog evakuaciono-ventilacionog otvora druge faze Linije 1 – navodi se u dokumentaciji.

Tender je otvoren do 9. januara, detaljnije OVDE.

Podsetimo, na sednici Tehničke komisije grada Beograda za izgradnju metroa, početkom godine razmatrani su predlozi kompanije Egis za trasu druge linije.

Naime, "opcijom 2" predviđeno je da linija 2 obuhvata stanice: Depo Bežanija-Marka Čelebonovića-Klinički centar Bežanija-Novi Grad-Novi Novosadski put i dalje trasom kako je to ranije predviđeno.

B. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.02.2024.  |  Industrija

Rio Tinto ne gubi nadu u projekat Jadar - Potrebna saglasnost Vlade i prihvatanje zajednice, tvrdi direktor

Uprava kompanije Rio Tinto odobrila je najveći rudarski projekat na svetu u zapadnoj Africi, izjavio je izvršni direktor te kompanije Jakob Stausholm. On je za Financial Times rekao i da Rio Tinto nije izgubio nadu za razvoj litijumskog projekta Jadar u Srbiji, za koji je, kako je istakao potrebna saglasnost Vlade, ali i prihvatanje društvene zajednice. Kompanija Rio Tinto uložiće 6,2 mlrd USD u projekat rudnika, pruge i luke u Gvineji, u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.