NavMenu

Podrška EU sektoru malih i srednjih preduzeća

Izvor: eKapija Sreda, 21.12.2022. 08:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo privrede spremno je da nastavi saradnju sa EU na programu "Srbija i EU – Oprema za privredu", rekao je ministar privrede Rade Basta prilikom susreta sa šefom Delegacije EU u Srbiji ambasadorom Emanuele Žiofreom.

- Ministarstvo će kroz ovaj program nastaviti aktivno da podržava mala i srednja preduzeća, sa naglaskom na digitalizaciju i zelenu tranziciju - naglasio je Basta.

Sagovornici su zaključili da su prioritetne teme od zajedničkog interesa bliža saradnja i podrška Delegacije EU Ministarstvu privrede u nekoliko ključnih oblasti: sprovođenju reformi upravljanja privrednim subjektima u državnom vlasništvu, podršci sektoru malih i srednjih preduzeća i razvoju ženskog preduzetništva.

- EU je prvi i najveći privredni partner Srbije, a kompanije iz Unije najveći investitori u našoj zemlji - naveo je Basta.

Žiofre je istakao da njihovi projekti doprinose ekspanziji srpske privrede kroz podsticanje otvaranja novih radnih mesta i inovacija, kao i kroz podršku reformi zakonodavstva.

- Ponosan sam na to što EU pruža tehničku i finansijsku podršku hiljadama malih i srednjih preduzeća u cilju povećanja njihove poslovne efikasnosti i konkurentnosti, uz istovremeno smanjivanje uticaja na životnu sredinu i unapređenje bezbednosti na radu - poručio je Žiofre.

On je istakao da su mala preduzeća okosnica srpske privrede i uz kontinuiranu podršku EU vode Srbiju ka ostvarenju njenog ogromnog potencijala rasta.

- Nastavljamo da nudimo sredstva za finansiranje opreme za preduzeća, tako da svi koji rukovode njima treba da imaju to u vidu, a povrh toga smo u svetlu energetske krize upravo izdvojili 165 mil EUR za Srbiju. Konkretno, manja i ranjivija preduzeća će ovim sredstvima moći da ublaže efekte rasta cena energenata - naveo je Žiofre, stoji na sajtu Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.