NavMenu

Obustavljen tender vredan 42,5 mil EUR za izbor privatnog partnera za grejanje u Vranju

Izvor: eKapija Nedelja, 18.12.2022. 15:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleks Kend/Shutterstock)Ilustracija
Tender za izbor privatnog partnera za dugoročnu isporuku toplotne energije u Vranju, uz izgradnju novih kotlarnica na drvnu biomasu i gas, obustavljen je.

U obaveštenju o obustavljanju tendera koji je izdala Delegacija EU u Srbiji, ne navodi se konkretan razlog obustave, osim da će procedura tendera biti revidirana od strane republičke Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Detaljnije OVDE.

Tender raspisan 13. decembra bio je vredan 42,5 mil EUR, a javni poziv za ponuđače trebalo je da bude otvoren do 31. januara.

Javna nabavka obuhvatala je izbor privatnog partnera i dodelu ugovora o javno - privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije sistemu daljinskog grejanja JP Novi Dom Vranje, iz novoinstalisanih kotlova na drvnu biomasu i kotlova na gas, s tim da je učešće biomase u proizvodnji toplotne energije najmanje 50%.

Kako je bilo precizirano u nabavci, privatni partner će izvršiti investiciju u sistem proizvodnje toplotne energije JP Novi dom Vranje izgradnjom novih energetskih instalacija (kotlarnica) za proizvodnju toplotne energije kojom se snabdevaju objekti priključeni na sistem grejanja JP Novi dom Vranje, dodaje se u dokumentaciji.


Realizacija ugovora je bila planirana u dve faze, pri čemu Faza I podrazumeva projektovanje, izgradnju, instalaciju, puštanje u probni rad kotlarnice 1 i proizvodnja i isporuka minimalno 3.500 MWh godišnje toplotne energije iz kotlarnice 1 javnom partneru od strane privatnog partnera, a Faza II podrazumeva projektovanje, izgradnju, instalaciju, puštanje u probni rad kotlarnice 2 i proizvodnju i isporuku minimalno 12.500 MWh toplotne energije
godišnje iz kotlarnice 2.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.