NavMenu

Coca-Cola i Bambi u 2021. proizveli u vrednosti od 360 mil EUR, odnosno 0,7 odsto BDP Srbije

Izvor: Beta Subota, 17.12.2022. 15:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)Ilustracija
Coca-Cola sistem i kompanija Bambi su u 2021. godini ostvarili 360 mil EUR vrednu proizvodnju, što predstavlja 0,7% bruto domaćeg proizvoda Srbije.

- U budžet 2021. je uplaćeno 199 mil EUR, što je jedan procenat ukupnih javnih prihoda Srbije - kazao je na predstavljanju studije generalni direktor Coca-Cola HBC za Srbiju i Crnu Goru Svetoslav Atanasov na predstavljanju Studije o društveno-ekonomskom uticaju Coca-Cola sistema i kompanije Bambi u 2021. godini.

Istakao je da Coca-Cola zapošljava direktno 1.614 ljudi, a preko dobavljača i drugih koji su uključeni u lanac poslovanja posredno još 14.900 radnika, što čini 0,5 odsto svih radnih mesta u Srbiji.

Kako je naveo, to znači da svako radno mesto u ovom poslovnom sistemu stvara još osam radnih mesta u drugim privrednim sektorima.

Generalni direktor kompanije Bambi Dragan Stajković rekao je da je ta konditorska industrija u 2021. imala rekordne rezultate i da je proizvela 30,5 miliona kilograma slatkiša.

- U 55. godini poslovanja, svaki drugi biskvit koji se prodaje i jede u Srbiji je proizveden u Bambiju - rekao je on.


Podsetio je i da je u novu proizvodnu liniju 2021. uloženo 11 mil EUR, dodavši da se ovih dana završava i useljenje u razvojni centar Bambija, koji će biti pomoć u unapređenju proizvodnje.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović rekao je da je u prethodnih 25 godina Coca-Cola investirala milijardu evra na različitim lokacijama u Srbiji, te da je danas jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji.

- Samo u 2021. godini, Coca-Cola i Bambi su u razvoj lokalnih zajednica kroz društveno-odgovorne inicijative uložile oko 785.000 EUR - naveo je ministar.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.