Izvor: eKapija | Petak, 04.02.2011.| 11:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Vip" i "Samsung" okupili perspektivne domaće programere

Budućnost mobilnih aplikacija leži u njihovoj primeni na različitim platformama, zaključak je stručnjaka na "Vip Developers’ Night", događaja koji je organizovala kompanija "Vip mobile" u saradnji sa "Samsungom".

Na događaju namenjen domaćim programerima aplikacija za mobilne telefone stručnjaci su takođe naglasilli važnost uspostavljanja saradnje između programera, operatera i krajnjih korisnika što programerima treba da omogući da budu materijalno nagrađeni za napore uložene u razvoj mobilnih aplikacija.

Kao član "Telekom Austrija Grupe", "Vip" radi na uspostavljanju takve saradnje. Zahvaljujući aktivnoj ulozi Grupe u inicijativi Zajednice za veleprodaju aplikacija (Wholesale Application Community), "Vip" će dodatno oblikovati lokalno mobilno tržište i tako zajednici programera otvoriti nove mogućnosti.

Organizatori su podsetili prisutne da se proces registracije za konkurs ,"Vip izazov3" završava 28. februara i da gotove aplikacije moraju da pošalju do 31. marta. Dodela nagrada će se održati u maju. Cilj ovog konkursa je da inspiriše i podstakne talentovane programere da u kontinuitetu razvijaju aplikacije po meri domaćih korisnika, ovog puta na tri uzbudljive mobilne platforme: "Android", bada i "Windows Phone 7".

Tokom "Vip Developers’ Night" događaja, učesnici su bili u prilici i da razmene svoje ideje i znanje i na taj način povećaju svoje šanse da osvoje neku od vrednih nagrada iz ukupnog fonda od 40.000 EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.