NavMenu

Kompanija iz Sibira preuzima zemunsku fabriku kozmetike Dahlia

Izvor: eKapija Utorak, 13.12.2022. 11:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Agnes Kantaruk/shutterstock.com)Ilustracija
Ruska kompanija Siberian Wellness najavila je preuzimanje zemunske fabrike za proizvodnju kozmetike Dahlia.

Kako je navedeno u saopštenju, zahvaljujući prepoznavanju od strane ovog međunarodnog brenda, proizvodnja u fabrici Dahlia nastaviće da postoji u sinergiji sa brendom koji je sinonim za zdravlje iz prirode.

- Preuzimanje kompanije od strane Siberian Wellnessa je prilika da brend Dahlia postane lider u regionu u proizvodnji preparata za negu - dodaju iz ove ruske kompanije.

Brend Siberian Wellness nastao je u Novosibirsku i više od 26 godina kreira prirodne proizvode za zdravlje, sport i lepotu na bazi divljeg sibirskog bilja. 2018. godine, kako stoji na sajtu Siberian Welnes Srbija, kompanija je preimenovana iz Siberian Health u Siberian Wellness.

Siberian Wellness plasira u više od 60 zemalja sveta, a prodajni centri su otvoreni u 26 zemalja, uključujući zemlje Evrope, Aziju, Rusiju i zemlje ZND-a.

Sa druge strane, Dahlia ima stogodišnju istoriju proizvodnje kozmetike na našim prostorima. Početkom 50-tih godina, odlukom državnih organa "Gradska laboratorija", kako je prethodno preimenovana drogeria "Union", ulazi u sastav Hemijske industrije Balkan. Ubrzo se izdvaja kao posebno pravno lice i nastavlja svoj samostalni rad na novoj lokaciji pod nazivom Dahlia, gde se nalazila do 1969. godine, navodi se na sajtu kompanije.


Od 1969. godine pa do danas, Dahlia se nalazi na lokaciji u Zemunu, gde je sagrađena najmodernija fabrika na prostorima tadašnje Jugoslavije. Dahlia je privatizovana u oktobru 2017. godine iz stečaja, a današnji vlasnik je firma EH Investment doo Zemun.

Kako je najavljeno, ruski investitor predstaviće sutra dalje strateške planove.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.