NavMenu

2005, Bejzbol savez SCG u Beogradu ima 4 kluba a u Novom Sadu i Kragujevcu po jedan

Izvor: Glas javnosti Ponedeljak, 07.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Bejzbol se u Srbiji pojavio 1987. godine. Prvo je  nastao bejzbol klub "Partizan", koji se takmičio u Drugoj saveznoj ligi SFRJ.  Posle raspada zemlje, raspao se i klub i  nije se igrao  do 1993. godine. Novu ligu osnivaju klubovi  "Kings", "Dogs", "Partizan" i ekipa "Američke ambasade". Prve utakmice se igraju na terenu SRC "Košutnjak". Već 1994.god beogradski bejzbol klubovi se sele na Adu Ciganliju, gde 7 godina igraju na BASK-ovom terenu za hokej na travi. U tih sedam godina u Beogradu su osnovani i klubovi "Orlovi", "Vojvode" i "Juniori". Međutim, neki klubovi su se i ugasili. "Kingsi" i "Dorsi" su se spojili i napravili jedan klub "Beograd 96", koji je osnovan 1996. godine i osvojio 4 titule šampiona Srbije i 3 Nacionalnog kupa.

 

Bejzbol savez Jugoslavije, sada Srbije i Crne Gore, osnovan je 1994. godine.  Od 1995. godine  primljen je u Svetsku bejzbol federaciju. Prva utakmica jugoslovenske bejzbol reprezentacije odigrana je u oktobru 1994. godine, kada su otišli u Budimpeštu na dvomeč sa reprezentacijom Mađarske.

 

Bejzbol klubovi takmiče se u 3 takmičenja, Nacionalnoj ligi SCG, Enerdži milk kupu i Interligi. Jugoslovensku ligu čine 6 klubova, od toga su 4 iz Beograda, 1 iz  Novog Sada i 1 iz Kragujevca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.