NavMenu

Broker: Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi blago oslabio, NIS u fokusu investitora

Izvor: Beta Ponedeljak, 12.12.2022. 10:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)Ilustracija
Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, na Beogradskoj berzi oslabio je drugu nedelju zaredom 0,3% na 811,5 poena, saopštila je brokerska kuća Momentum Securities.

Ukupan promet na tržištu protekle nedelje bio je 484,9 miliona dinara (4,1 mil EUR), a najprometnija akcija bila je akcija Naftne industrije Srbije (NIS) kojom je ostvaren promet od 21,8 miliona dinara, mahom po ceni od 670 dinara.

NIS je, kako je navedeno, nedelju završio u blagom minusu na 665 dinara. Likvidnost ove hartije nakon objave devetomesečnih rezultata prilično se popravila, dok je vrednost kompanije u ovom periodu povećana za oko pet procenata. Akcije Dunav osiguranja blago su oslabile na 1.100 dinara, uz realizaciju od 6,3 miliona dinara. Ovom hartijom trgovalo se protekle sedmice u prilično uskom cenovnom rasponu 1.100-1.120 dinara.

Jedinstvo iz Sevojna poraslo je 0,6% na 8.050 dinara, nakon što je nedelju dana ranije sama kompanija intervenisala na tržištu, otkupom sopstvenih akcija. Ovaj put promet Jedinstva bio je svega nepunih dva miliona dinara.


Prioritetne akcije Philip Morrisa oslabile su 0,7% na 7.500 dinara, dok se posle dužeg vremena među prometnijim akcijama našao i Energoprojekt holding. Akcije najvećeg domaćeg građevinara skočile su 2,9% na 360 dinara, što je i dalje četiri puta niži nivo u odnosu na cenu po kojoj je kompanija preduzeta sredinom 2017. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.