NavMenu

Akcionari Elektroprivrede razmatraće zajam kod EBRD za izgradnju VE Gvozd

Izvor: eKapija Petak, 09.12.2022. 14:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / josealbafotos)Ilustracija
Odbor direktora Elektropivrede Crne Gore će na sledećoj Skupštini akcionara raspravljati o odobrenju ugovora o zajmu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) vrijednog 82 mil EUR, za potrebe finansiranja projekta vjetroelektrane (VE) Gvozd.

To se može vidjeti u dokumentu o dopunjenom dnevnom redu vanredne Skupštine koja je zakazana za 23. decembar, a koji je objavljen na sajtu kompanije. Na sjednici bi, kako je naznačeno, akcionari trebalo da odobre aneks 3 ugovora između EPCG i Ivcom Holdinga za potrebe realizacije projekta VE Gvozd.

Pored toga, na sjednici će biti riječi i o smanjenju osnovnog kapitala kompanije, po osnovu poništenja sopstvenih akcija.

U dokumentu se može vidjeti da se osnovni kapital EPCG u iznosu od 769,93 miliona EUR, smanjuje se za 55,22 miliona EUR, po osnovu poništenja 8,47 miliona sopstvenih akcije nominalne vrijednosti 6,5 EUR po dionici.


Te akcije sustečene 26. septembra 2019. godine odlukom Skupštine akcionara od 3. septembra iste godine.

Nakon smanjenja, osnovni kapital EPCG, iznosiće 714,7 miliona EUR.

Promjena osnovnog kapitala EPCG izvršiće se odgovarajućim izmjenama člana 46 i 47 Statuta kompanije.

Takođe, akcionari će razmatrati i Predlog odluke o izmjenama Statuta EPCG i utvrđivanju njegovog prečišćenog teksta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.