Izvor: Beta | Četvrtak, 03.02.2011.| 13:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

U širem izbor za književnu nagradu "Laza Kostić" 11 naslova

Izabrano je jedanaest knjiga za širi izbor za književnu nagradu "Laza Kostić", koja se dodeljuje povodom 17. međunarodnog "Salona knjiga" i manifestacije "Dani Laze Kostića", koji će biti održan od 24. februara do 1. marta na Novosadskom sajmu.

Žiri u sastavu dr Nenad Šaponja, prof. dr Zoran Đerić i Đorđe Pisarev, odlučiće koja knjiga, pisana u književnim žanrovima u kojima je stvarao Laza Kostić - poezija, proza, esej, drama i publicistika, će biti laureat nagrade koja se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 150.000 dinara.

Žiri je na 5. sednici doneo odluku da u širi izbor uđe jedanaest naslova "Gospođa Olga" (Radovan Beli Marković, Evro Giunti), "Ključne reči" (Simon Grabovac, Književna opština Vršac), "Acqua alta" (Sanja Domazet, Zavod za udžbenike), "Moja tačna priviđenja" (Dragan Jovanović Danilov, Arhipelag), "Nedelja pacova" (Vule Žurić, Laguna),

U širem izboru su i "Talog nedovršenog" (Tanja Kragujević, Književna opština Vršac), "Iza zatvorenih očiju" (Milovan Marčetić, Biblioteka Stefan Prvovenčani Kraljevo), "Preživljavanje" (Dragoslav Mihailović, Zavod za udžbenike), "Ispod tavanice koja se ljuspa" (Goran Petrović, Novosti), "Gospodska ulica" (Ranko Risojević, Matica srpska), "Čovek koji je ubio Teslu" (Goran Skrobonja, Laguna).

Uži izbor za nagradu biće objavljen u ponedeljak, 7. februara, a odluka o nagradi će biti doneta 18. februara. Nagrada će biti uručena prvog dana Salona knjiga u čertvrtak, 24. februara na Novosadskom sajmu.

Književna manifestacija "Dani Laze Kostića" imaće programe od 24. do 26. februara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.