NavMenu

Stiže inovacija iz Grand kafe - Grand Vesela, kafa iz bureta šljivovice

Izvor: PR Sreda, 07.12.2022. 17:38
Komentari
Podeli
(Foto: gori910/shutterstock.com)

Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice, predstavlja inovaciju u kategoriji kafe i donosi autentično kafeno iskustvo sa karakterom našeg naroda! Prava domaća kafa kakva ne postoji nigde drugde u svetu spaja dva omiljena rituala karakteristična za naše podneblje - ispijanje kafe i degustiranje rakije, u proizvod jedinstvene arome i autentičnog ukusa.

Grand Vesela je spoj dve izvrsne i voljene tradicije u Srbiji, nesvakidašnje kafeno iskustvo, svojevrsni omaž tradiciji, ali u savremenom ruhu.

Fuzija tradicije i inovacije


U našem narodu postoji tradicija koja simbolizuje istinsko gostoprimstvo – služenje domaće kafe i služenje rakije. To nije samo priča o ukusima i običajima, već priča o srpskom narodu, našoj tradiciji, korenima i svemu onome što nas čini posebnim. To je društveni ritual po kom se prepoznajemo, koji govori ko smo i odakle smo. A kada se omiljeni ukusi i rituali sjedine, kroz fuziju i tradicije i inovacije, nastane Grand Vesela!

- Želeli smo da uzmemo najbolje iz omiljenih srpskih rituala i da ih spojimo u nešto na šta ćemo zauvek biti ponosni; da spojimo domaću kafu i šljivovicu i napravimo potpuno autentičnu kafu za naše podneblje i za naše ljude – kafu kakve nema nigde u svetu. Ponosni smo da smo u partnerstvu sa brendom "Branko" stvorili novu Grand Vesela kafu, Gurmet kafu iz bureta šljivovice - rekao je Zoran Golub, direktor marketinga Grand kafe.

Odležavanje kafe u buretu

(Foto: Unsplash / Ceyda Çiftci)
Autentičnog ukusa i vrhunskog kvaliteta, Grand Vesela je nastala metodom potpuno prirodne aromatizacije kafe u saradnji sa renomiranom zanatskom destilerijom. Specijalna mešavina zrna sirove kafe ručno je sipana u hrastovu burad, u kojoj je prethodne tri godine ležala najkvalitetnija domaća rakija šljivovica. Tokom četiri nedelje u buradima, kafena zrna upijala su kompleksne voćno-drvenaste arome šljivovice iz hrastovine, koje su kafi dale "jedinstveni karakter".


Na taj način, kafa iz rakijskog bureta sačuvala je sve ono što karakteriše pravo kafeno uživanje, uz dodatak prirodne arome šljivovice, proizvedene na tradicionalan način - pečenjem čačanske rodne šljive u ručno rađenim bakarnim kazanima, u našem narodu poznatijim pod nazivom "Vesela mašina".

Nakon mesec dana u buradima, zrna kafe su pažljivo pržena i samlevena kako bi se dodatno istakao i sačuvao autentičan ukus i miris kafe.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Finansije

Struja za privredu Srbije od 1. maja jeftinija 25%?

Električna energija za komercijalno snabdevanje u Srbiji, odnosno za privredu, trebalo bi da pojeftini od 1. maja za oko 25% jer su pale cene tog energenta na tržištu, rekao je stručnjak za energetiku Željko Marković. On je za Betu rekao da je Elektroprivreda Srbije (EPS) cenu električne energije za privredu ugovarala zavisno od cena na tržištu i da je taj način izmenjen zbog energetske krize, kada su višestruko skočile. - Cene za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.