NavMenu

Toyota C-HR Prologue - Smelo postaje hrabrije (FOTO)

Izvor: Promo Sreda, 07.12.2022. 15:30
Komentari
Podeli
(Foto: Toyota Srbija)
Od svog lansiranja, Toyota C-HR prepoznata je po svom revolucionarnom dizajnu i jedinstvenom identitetu. Sada je Toyota spremna da podeli viziju o tome kako će podići letvicu, unoseći još više uzbuđenja i smelosti u kultni C-SUV.

Sajam automobila u Parizu oktobra 2014. bio je prvi nagoveštaj da Toyota priprema lansiranje potpuno novog tipa automobila C segmenta - upravo tada je svet otkrio "Toyotu C-HR concept". Samo nešto više od dve godine kasnije, ovaj koncept će postati stvarnost. Modelom C-HR, Toyota je predstavila automobil koji nije bio spreman na kompromis, i nije imao bojazan da se izdvoji od drugih, baš kao i ljudi koji bi ga vozili.

Sada, 2022. godine, postavljen je novi izazov: kako Toyotu C-HR unaprediti još više? Na koji način opet podstaknuti divljenje i oduševljenje kod onih koji već poznaju i vole Toyotu C-HR zbog njene smelosti, provokativnosti i zabave koju pruža?

Predstavljamo Toyotu C-HR Prologue. Siguran znak da će Tojota sve obećano i ostvariti. I više od toga.

Priča o evropskom nastajanju


Sadašnja generacija modela Toyota C-HR rođena je u centru ED², Toyotinom evropskom sedištu za razvoj dizajna, smeštenom u južnoj Francuskoj, odakle u novi život kreće i Toyota C-HR Prologue. Zato se ED² našao pred velikim i ambicioznim izazovom – kako nadmašiti ono što je već postignuto.

Obećano, ispunjeno


- Naša misija bila je da kopamo duboko, da idemo dalje nego što smo ikada ranije išli. Zaista se radujemo isporuci naše nove Toyote C-HR - istakla je Lance Scott, direktor dizajna/direktor u Toyotinom dizajnerskom razvojnom centru u Evropi (Toyota European Design Development - ED2).

Budućnost dolazi s novim pristupom

Toyota C-HR Prologue je prva, ali vrlo stvarna, vizija automobila za kojom će se na putevima širom Evrope uskoro svi okretati. Mnogo više od jednostavnog koncepta, Toyotin C-HR Prologue jasno pokazuje da Toyota ostaje verna onome što je Toyotu C-HR učinilo uspešnom. Izvanredan automobil je spreman da privuče još više pažnje.

I dalje samo svoj… s novim kvalitetima

(Foto: Toyota Srbija)
Jedan pogled na Toyotu C-HR Prologue pokazuje da je automobil ostao dosledan svojim korenima. Ali, očigledno je da nova generacija dobija i unapređenja.

Još uvek smeo, iako i dalje možda polarizuje mišljenja, Toyotin C-HR Prologue predstavlja prefinjen izraz hrabrosti. Provokativan kao i uvek, ali podjednako zabavan, Toyota C-HR Prologue je pravi primer nebrojenih kvaliteta koje se retko mogu naći u jednom automobilu. Veći točkovi s kraćim prepustima poboljšavaju vizuelni karakter posmatrano iz bilo kog ugla. U isto vreme, Toyota C-HR Prologue donosi više sportskog duha, uz praktičnu prostranost unutar automobila.

Precizne i prirodne linije karoserije

Toyota C-HR raskida s dosadašnjim jednostavnim linijama kako bi se naglasio fini zaokret od oštrih ka fluidnim formama. Dosledan jezik dizajna bio je usmeren na dve naizgled suprotstavljene vrednosti, čime je izgled preoblikovan, a površine zaobljene. Ovaj značajan dinamički raspon pojačava kontrast između fluidnosti i oštrih linija, stapajući ih u dizajn koji nikada ranije nije viđen. Istovremeno, prepoznatljive linije pojednostavljene su da bi se naglasila elegancija. Omogućavajući površinama da predstave prirodan pokret i ekstremnu preciznost, Toyota C-HR Prologue postaje izuzetno moderan, ali s razumljivim i humanim karakterom.

Izgled koji se pamti

HAMMERHEAD izgled prednjeg dela je rezultat 3D arhitekture postignute isprepletenim oblicima i smelim svetlosnim potpisom. Otvori prednje rešetke se smanjuju u veličini, dok su svetla uža kako bi naglasila prisustvo visoke tehnologije. Izgled prednje maske Toyote C-HR prepoznaje se po oštrom i prodornom dizajnu nalik ajkuli, ujedno nagoveštavajući spremnost da jurne napred. Ista tema nadahnuta prepletenim oblicima nastavlja se po celoj karoseriji koja obiluje dijamantskim obrisima linija koje se smenjuju i stapaju, stvarajući dva međusobno povezana oblika naglašavajući prirodu automobila.


Do sada je bila dvobojna. A sada…

Toyota C-HR Prologue stiže i s trećom bojom – to je detalj s nijansom sumpora uz osnovne metalik srebrne i reciklirane crne boje. Od samog početka, dizajniran je da se ističe u takvoj trobojnoj opciji. I ističe se.

Dvojni karakter dostupan kao Hybrid ili Plug-in Hybrid

Toyota C-HR Prologue takođe dokazuje Toyotinu posvećenost neutralnosti ugljenika, donoseći još širu ponudu elektrifikovanih verzija u najveći i najkonkurentniji segment tržišta u Evropi - C-SUV. Nova plug-in varijanta Toyote C-HR, s baterijama koje se sklapaju u Evropi, pored već dostupne hibridne verzije, dodatno će ojačati Toyotinu gamu automobila proizvedenih s brojnim tehnološkim rešenjima.



Fotogalerija
Toyota C-HR Prologue
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.