NavMenu

Američka referentna nafta WTI pala na najniži nivo ove godine

Izvor: Beta Sreda, 07.12.2022. 08:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/SatyaPrem)Ilustracija
Cena barela referentne američke nafte WTI, zabeležila je veliki pad na zatvaranju trgovanja i pala na najniži nivo ove godine, na tržištima i dalje zabrinutih zbog pada tražnje.

Nafta WTI za isporuku u januaru pala je danas za 3,48% na 74,25 USD po barelu.

Cena nafte Brent iz Severnog mora pala je ispod simbolične granice od 80 USD za barel, opterećena potencijalnim skokovima kamatnih stopa velikih centralnih banaka u jeku neizvesnosti oko uticaja novih sankcija uvedenih za rusku sirovu naftu.

Pred kraj trgovanja na berzi u Parizu barel Brenta za isporuku u februaru izgubio je 3,35% vrednosti i prodavao se za 79,91 USD.

Pad cena nafte beleži se dan posle stupanja na snagu evropskog embarga kao i ograničenja cena ruske nafte na 60 USD po barelu koje su uvele G7, EU i Australija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.