NavMenu

Direktorki EBRD uručen dinar cara Dušana - Priznanje Kluba privrednih novinara

Izvor: Beta Sreda, 02.02.2011. 14:19
Komentari
Podeli

Hildegard GacekHildegard Gacek

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović uručila je danas direktorki Evropske banke za obnovu i razvoj Hildegard Gacek priznanje Kluba privrednih novinara - zlatnu plaketu za izuzetan doprinos razvoju privrede Srbije i Zlatni dinar cara Dušana.

- Evropska banka za obnovu i razvoj za Srbiju, na čijem ste čelu već pet godina, od 2001. plasirala je srpskoj privredi 2,4 mlrd EUR sredstava pod povoljnim uslovima. Projekti koje ste na ovaj način podržali su od strateškog značaja za privrednu obnovu i razvoj
Srbije- rekla je predsednica parlamenta prilikom uručenja priznanja.

Gacek je zahvalila na priznanju i čestitala Skupštini Srbije na naporima da se, usvajanjem zakona, obezbedi veća sigurnost za investitore u Srbiji kojih je sve više, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednice parlamenta.

Gacek je obavestila predsednicu Skupštine Srbije da će bord direktora Evropske banke za obnovu i razvoj posetiti Srbiju 20. juna ove godine.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, predsednik Kluba privrednih novinara Srbije Gordan Ranitović, predsednik žirija Branislav Gulan i poslovni čovek godine u ovogodišnjem tradicionalnom izboru Kluba privrednih novinara
Srbije Goran Perčević.

Klub privrednih novinara odlučio je da priznanje dodeli Evropskoj banci za obnovu i razvoj za vođenje promišljene, odgovorne i uspešne poslovne politike, podržavajući projekte i kompanije koje su od strateškog značaja za privrednu obnovu i razvoj Srbije.

Priznanje Kluba privrednih novinara je direktorki Evropske banke za obnovu i razvoj Hildegard Gacek uručeno danas jer će biti sprečena da prisustvuje svečanoj dodeli 7. februara, piše u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.