Izvor: eKapija | Ponedeljak, 07.03.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rusi kupili/nisu kupili Mobtel, ko je iznenađen, a ko ljut, neobavešten, srećan ... ?

Novosti, 06.03 – Predstavnici Ruske Alfa grupe u Vladi Srbije primljeni su na zahtev ambasadora Ruske Federacije u SCG, rekao je ministar Predrag Bubalo. Tada su im saopšteni i svi problemi koji postoje oko svojinskih odnosa u mobilnoj telefoniji u Srbiji. Predstavnici ruskog konzorcijuma su naglasili da su znali za određene, ali ne i za sve sporove koji postoje na relaciji država-Mobtel, ali i da su spremni na sve pregovore neophodne za konačno rešenje svih spornih pitanja.

 

Glas javnosti , 06.03 – Predrag Bubalo tvrdi da su na sastanku u Vladi Srbije bili šokirani vešću o kupovini. Niti on, a ni premijer Koštunica do tog trenutka nisu ni načuli o Karićevoj nameri da proda BK Trade, ali nije siguran da li je ministar Velimir Ilić, koji je takođe prisustvovao sastanku, nešto znao o toj transakciji.

 

Glas javnosti/BK TV , 06.03 – Jedan od vlasnika Alfa grupe i predsednik kompanije Alfa telekom, Gleb Fetisov izjavio je da neće komentarisati ugovor, zbog zaštite interesa kompanije i pravila poštovanja poslovne tajne.

 

Novosti, 06.03 – Za koliko novca BK Trade namerava da proda svoje deo Mobtela i u kojoj fazi je taj kupoprodajni ugovor, odgovorni ljudi za mobilnu telefoniju u Alfa grupi - ne znaju ništa. Potpredsednik Alfa telekoma Kiril Babajev kazao je da je o tom poslu saznao iz novinskih informacija.

 

Glas javnosti/Srna, 06.03 – Na pitanje ko je Igor Cukanov, Babajev je rekao da ne zna, ali da je siguran da ne radi u Alfa telekomu.

 

Novosti, 06.03/www.gazeta.ru – Na sajtu se tvrdi da je Igor Cukanov pregovarao u Beogradu kao predstavnik brokerske kuće Centar Invest Group, bez ovlašćenja Alfa grupe. Press sekretar ruske ambasade u Beogradu Aljona Kudrjavceva rekla je da je taj posao veliki korak u razvoju odnosa Rusije i Srbije. Ona je dodala da ruska ambasada nije učestvovala u pregovorima, već je samo predstavila Igora Cukanova premijeru Vojislavu Koštunici.

 

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.