NavMenu

Beograd zvanični kandidat za organizaciju Međunarodne svetske izložbe (Expo) 2027

Izvor: eKapija Subota, 26.11.2022. 09:24
Komentari
Podeli
(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Republika Srbija, grad Beograd - zvanični je kandidat za organizaciju Međunarodne svetske izložbe (Expo) 2027. godine sa temom "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve". To je prilika da Beograd ugosti milione posetilaca iz Srbije i iz celog sveta, i tako učvrsti status regionalnog centra kulture i umetnosti, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da ova izložba predstavlja događaj od nacionalnog značaja.

Prva prezentacija povodom kandidature Srbije održana je u junu mesecu ove godine u Parizu, tokom 170. zasedanja Generalne skupštine Međunarodnog biroa za izložbe (BIE). Delegacija Međunarodnog biroa za izložbe (BIE), čiji je zadatak da proceni kapacitete i mogućnosti Srbije, posetila je Srbiju tokom septembra meseca.

- Predstojeća veoma važna prezentacija naše kandidature održaće se 28. novembra, u Parizu, na 171. Generalnoj skupštini BIE. U okviru ove prezentacije na Skupštini govoriće ministar finansija Siniša Mali, ministar sporta Zoran Gajić, gradski urbanista Marko Stojčić, i naši prestižni umetnici, zvezde domaćeg kulturnog neba - violinista svetskog glasa Stefan Milenković i glumački bard u evropskim okvirima - Miki Manojlović, uz specijalni pozdrav
najvećeg sportiste i brend ambasadora Srbije, Novaka Đokovića, putem video uključenja - dodaje se.

U junu 2023. godine, po principu jedna zemlja - jedan glas, 170 zemalja članica BIE tajnim glasanjem će izabrati zemlju domaćina.

- Ukoliko budemo domaćini Expo 2027, očekujemo da će Beograd posetiti preko 2,6 miliona ljudi dok će ekonomski efekat iznositi 1,1 mlrd EUR, u smislu uticaja na turizam i druge industrijske grane - ističe se.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.