NavMenu

Najavljena nova direktna avio-linija iz Beograda ka Izmiru od marta

Izvor: eKapija Utorak, 15.11.2022. 18:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Od marta sledeće godine biće uvedena nova direktna avio-linija iz Beograda ka Izmiru, a u planu povećanje broja letova na avio-linijama iz Beograda za Istanbul i Ankaru, najavio je danas ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj.

On je razgovarao sa ministrom turizma i omladine Srbije Huseinom Memićem o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja, sa posebnim osvrtom na saradnju u oblastima turizma i omladinske politike.

Memić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su u prvih devet meseci ove godine, sa ostvarenih 315.000 noćenja, turisti iz Turske na drugom mestu po broju stranih gostiju u Srbiji, i ukazao na potrebu za povećanjem broja letova postojećih i uvođenje novih avio-linija između dve zemlje, kako bi se dodatno podstakao turistički promet, preneo je sajt Vlade Srbije.


Sagovornici su se saglasili da je potreban zajednički napor u cilju povezivanja omladinskih organizacija dveju zemalja, kao i rad na akademskoj razmeni, posebno ako se ima u vidu to da Turska obezbeđuje stipendije zainteresovanim studentima za studijske programe na univerzitetima u toj zemlji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.