NavMenu

U Ski centru Kolašin 1600 očekuju dobru sezonu - Prihodi od prodaje sezonskih ski pasova udvostručeni

Izvor: Media Biro Ponedeljak, 14.11.2022. 16:11
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Jedan od najatraktivnijih ski centara u našoj zemlji, Kolašin 1600, od predstojeće zimske sezone ima velika očekivanja, imajući u vidu rekordnu prodaju sezonskih ski pasova. Prema riječima izvršnog direktora Skijališta Crne Gore Đura Miloševića, zaposleni u tom planinskom centru vrijedno rade kako bi spremno dočekali prve pahulje.

- U toku je remont žičare i uređenje staza. Tokom ove godine povećali smo kapacitet parkinga, pa ćemo imati sigurno preko 500 mjesta. Planiramo da radove završimo krajem novembra, tako da će sva infrastruktura biti spremna za narednu skijašku sezonu. Prošle sezone smo na raspolaganju imali šestosjednu žičaru koja je oposluživala devet staza dužine 10,5 kilometara. U februaru je otvorena još jedna šestosjedna žičara K7 i one će zajedno oposluživati 21 kilometar staza. Pokretna traka za početnike, koja je bila u ponudi prethodne godine, takođe će biti u funkciji, kao i dvije tjubing staze za najmlađe posjetioce - izjavio je Milošević.

Utvrđen je i cjenovnik za zimsku sezonu 2022/23. Mnogima je poznato da je period od kraja avgusta do početka novembra obilježila prodaja sezonskih ski pasova po promotivnoj cijeni.

- Za najmlađe posjetioce ona je iznosila 150 eura, dok za odrasle 250 eura. Više smo i nego zadovoljni ostvarenim prihodima. U odnosu na prethodnu godinu, oni su udvostručeni, tako da očekujemo veliki broj gostiju - otkriva izvršni direktor Skijališta CG.

Osim toga, u cilju obogaćivanja ponude, fokus ove kompanije bio je usmjeren ka umrežavanja domaćih i regionalnih zimskih centara.

- Ski centar Kolašin 1600, Ski centar Vučje i Ski centar Savin Kuk potpisali su Sporazum o međusobnoj saradnji sa Skijalištima Srbije, tj. Ski centrom Tornik, Kopaonik, Stara planina, zatim Olimpijskim centrom Jahorina, Ski centrom Bjelašnica, kao i Ski centrom Popova Šapka na Šar planini u Makedoniji. Kupci sezonskog ski pasa moći će uzastopno tri dana besplatno da skijaju na ovim skijalištima, kao i obrnuto - objasnio je Milošević.

Saradnja sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore doprinijela je i povezivanju sa stranim turoperatorima, što će se prema mišljenju Miloševića, i te kako odraziti na ovogodišnju strukturu gostiju.

- Imali smo sastanke sa turoperatorima iz: Baltičkih zemalja, Švajcarske, Austrije, Njemačke, Francuske. Tradicionalno, najviše gostiju očekujemo iz Srbije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine. Pošto smo dosta radili i na tom tržištu, očekujemo goste iz Hrvatske i Makedonije - kazao je Milošević i dodao da su u cilju unapređenja poslovanja, ove sezone odlučili da u sklopu menija restorana Troglava uvedu Halal standard.

Kada je riječ o dugo najavljivanom sistemu vještačkog osnježavanja, izvršni direktor Skijališta Crne Gore potvrdio je da je to, zajedno sa izgradnjom dva ski lifta dužine 500 i 800 metara, bilo planirano kapitalnim budžetom Crne Gore. Pretpostavlja da zbog aktuelne političke situacije nije rađeno na tim projektima, ali se nada da će u skorijem periodu naći rješenje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.