NavMenu

Tri u jedan - Rezervne kopije, data centar i cyber zaštita

Izvor: PR Ponedeljak, 14.11.2022. 13:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Zaštita podataka je jedan od najvažnijih zadataka kojim se obezbeđuje poslovni uspeh i kontinuitet. To nije samo zbog ogromnog porasta napada ransomvera. Pored toga, greške u konfiguraciji ili kvarovi na hardveru mogu dovesti do gubitka podataka, pa je iz tog razloga pouzdano rešenje za pravljenje rezervnih kopija neizostavno kada je u pitanju dostupnost podataka.

A1 Telekom Austria Grupa, u okviru koje posluje i A1 Srbija, proširila je svoju ponudu rešenja za sajber bezbednost sa svojim strateškim partnerom, kompanijom Acronis, koja obuhvata najsavremenija rešenja za pravljenje rezervnih kopija i različite mere za zaštitu bezbednosti, na još tri tržišta koja pokriva. Nakon uspešnog lansiranja A1 Cyber Backup-a na tržištu Bugarske i Austrije, usluga je dostupna i u Sloveniji, Republici Srbiji i Severnoj Makedoniji.

A1 Cyber Backup namenjen je poslovnim korisnicima u svim segmentima poslovanja. On pruža zaštitu od gubitka podataka usled ljudske greške (kao što je nenamerno brisanje fajlova), elementarnih nepogoda, skladištenja podataka na neoptimalan način, ili malvera. Ovo rešenje objedinjuje inteligenciju Acronis bezbednih rešenja za pravljenje rezervnih kopija i A1 bezbednog skladištenja podataka u data centru, koji se održava na profesionalan način i nalazi se u Evropi, tako da u slučaju gubitka ili oštećenih podataka, korisnik može da vrati informacije iz rezervne kopije.

Drugi deo usluge predstavlja sajber zaštita: napredna zaštita od ransomvera i malvera zasnovana na veštačkoj inteligenciji, koja štiti i rezervnu kopiju i živo okruženje korisnika. Usluge obuhvataju mnoge automatske funkcije zaštite podataka, kao i interfejs prilagođen korisnicima, putem koga se može lako upravljati svim konfiguracijama.

Karakteristike usluge u pogledu pravljenja rezervnih kopija i integrisane karakteristike za sajber bezbednost obezbeđuju se u saradnji sa kompanijom Acronis.

- Trend korišćenja decentralizovanih skladišta podataka i ogroman porast sajber napada doveli su do toga da je posedovanje rešenja za pravljenje rezervnih kopija koje je lako za korišćenje i sadrži bezbednosne funkcije, od izuzetnog značaja. U kompaniji Acronis smo pronašli partnera sa najsavremenijim portfolijom, koji će zadovoljiti zahteve naših korisnika i savršeno se uklapa u celovitu ponudu rešenja za sajber bezbednost kompanije A1 - rekao je Tomas Snor, direktor bezbednosti u kompaniji A1 Digital.

- Pojedinci i kompanije širom sveta u velikoj meri se oslanjaju na podatke. Međutim, sajber rizici kada su podaci u pitanju ne prestaju na granici određene države. S obzirom na sveobuhvatan i efikasan pristup koji kompanija Acronis koristi za razvoj i isporuku svojih rešenja, značajno je da sva tržišta, uključujući Sloveniju, Republiku Srbiju i Severnu Makedoniju imaju pristup savremenoj sajber zaštiti. Oslanjamo se na našeg partnera A1 Telekom Austria Grupu, koja je sveprisutna u regionu, kako bismo stupili u kontakt sa još više preduzeća i obezbedili im zaštitu - rekao je Ivan Doudin, regionalni direktor prodaje za Balkan i Tursku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.