NavMenu

Nedelja italijanske kuhinje u Beogradu do 20. novembra

Izvor: eKapija Petak, 11.11.2022. 09:32
Komentari
Podeli
Program sedme po redu Nedelje italijanske kuhinje u svetu predstavljen je u Beogradu. Inicijativu organizuje Ambasada Italije, u saradnji sa akterima Sistema Italije u Srbiji (Agencija ICE, Institut za kulturu, Komora italijansko-srpskih privrednika i Konfindustrija Srbija).

Kalendar je bogat inicijativama koje se kreću od distribucije u velikim trgovinskim lancima do e-trgovine, od sastanaka između proizvođača i uvoznika italijanskih proizvoda, do naučnih seminara, navedeno je u saopštenju.

Na programu su i profesionalne degustacije vina, sireva i ulja organizovane u saradnji sa italijanskim konzorcijumima, kao i degustacioni meniji u pojedinim italijanskim restoranima i picerijama koje su se priključile inicijativi. Takođe, jedan deo posvećen je mladima, uz "vreme je za pizzu", masterclass kurseve koje drže poznati italijanski kuvari u hotelijerskim školama u Srbiji i druženje, zahvaljujući dobrotvornoj večeri baziranoj na italijanskim jelima u saradnji sa UNHCR-om, namenjenoj izbeglicama u Srbiji.

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da je "italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou"

- Naš je cilj je da podignemo svest o inovativnoj i održivoj Italiji i u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Širenje znanja o originalnim proizvodima "Made in Italy" znači i boriti se protiv fenomena "zvuči italijanski" i pružiti tačne informacija potrošačima o nutritivnim vrednostima naših izvrsnosti - zaključio je ambasador Gori.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.