NavMenu

Kompanija MasterCard završila 2010. godinu proširenjem palete svojih Premijum proizvoda u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 25.01.2011. 13:05
Komentari
Podeli

Kompanija "MasterCard Europe" sumirala je svoje projekte u Srbiji u 2010. godini. Krajem januara prošle godine, kompanija "MasterCard" je u partnerstvu sa bankom Intesa u Srbiji organizovala takmičenje "Oživi plastiku" za novi dizajn pet "MasterCard" platnih kartica ove banke (Maestro, MasterCard Hit, MasterCard Standard, MasterCard Business i MasterCard Gold). Takmičenje namenjeno mladim dizajnerima od 18 do 30 godina starosti, trajalo je od 29. januara do 19. marta, 2010. godine i omogućilo troma najboljih takmičara da osvoje novčane nagrade na "MasterCard" platnoj kartici, grafičku tablu i put na festival dizajna DMY u Berlinu.

Žiri takmičenja su činili: dizajner i umetnički direktor RTV B92 Igor Oršolić, menadžer kompanije MasterCard Europe za Srbiju Manuel Alexe, direktor divizije za poslovanje sa stanovništvom banka Intesa Dejan Tešić i Maja Kolar, direktor Sektora za marketing i komunikacije banka Intesa.

U februaru, u sklopu partnerstva sa Eurobank EFG u Srbiji i Fondom Ana i Vlade Divac (HOD), kompanija "MasterCard" je lansirala humanitarnu platnu karticu "Veliko srce". Ova kartica ima za cilj prikupljanje sredstava za obnovu dečjih igrališta u obdaništima širom Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije.

Kompanija "MasterCard" podstiče demokratizaciju elektronske trgovine u Evropi tako što pruža mogućnost 300 miliona korisnika Maestro kartica u Evropi da kupuju preko Interneta. U martu 2010. godine Erste banka u Srbiji je implementirala sigurnosni sistem "MasterCard SecureCode" radi brze, jednostavne i bezbedne kupovine sa "Maestro" i "MasterCard" karticama preko Interneta.

U aprilu 2010, kompanija "MasterCard" je drugu godinu zaredom u Srbiji sprovela opsežno istraživanje "MasterIndex", namenjeno profilisanju vlasnika kartica u Srbiji.

Ključni rezultati ovog istraživanja pokazuju da gotovo polovina korisnika kartica u Srbiji veruje da im se finansijska situacija poboljšala u poslednjih pet godina, a nešto veći procenat je onih koji su optimistični kada je reč o finansijskim očekivanjima u naredne tri godine.

Takođe, istraživanje je pokazalo da se platne kartice, pogotovo debitne, većinom koriste za kupovinu namirnica, a 61% vlasnika kartica je izrazilo želju da poseduje platnu karticu sa posebnim popustima u supermarketima.

Manuel Alekse, menadžer kompanije "MasterCard Europe" za Srbiju, izjavio je da je svetska ekonomska kriza naterala potrošače ne samo da ograniče trošenje novca i da štede, već i da se odluče za korišćenje kartičarskih proizvoda koji im omogućavaju dodatnu vrednost prilikom svakodnevne kupovine.

- Kao što smo videli u prošlogodišnjim rezultatima istraživanja "MasterIndex" Srbija i ovogodišnji rezultati su ukazali na podjednako interesovanje korisnika kartica u Srbiji za kobrendirane platne kartice, koje nude značajne popuste u partnerskim supermarketima - izjavio je Manuel Alekse.

U junu protekle godine, kompanija "MasterCard" je u partnerstvu sa kompanijom Disney organizovala nagradnu igru "MasterCard i Disney vode Vas u Maroko" namenjenu svim punoletnim korisnicima "MasterCard" i "Maestro" platnih kartica koji su u periodu od 3. do 30. juna 2010. godine izvršili transakciju u iznosu većem od 1.000 dinara. Pored ulaznica za projekciju filma "Princ od Persije: Pesak vremena", ova nagradna igra omogućila je jednom srećnom korisniku kartica put u Maroko za dvoje.

Kako je Manuel Alekse objasnio, kompanija "MasterCard" je organizovala ovu nagradnu igru neposredno pred sezonu letnjeg odmora kako bi korisnicima pružila mogućnost za nezaboravni odmor.

Zahvaljujući saradnji kompanije "MasterCard" i UniCredit banke, ponosnih sponzora UEFA Lige šampiona, deca zaposlenih u ovoj banci imala su jedinstvenu priliku da isprate svoje fudbalske idole na utakmicama FK Partizan u Beogradu. Naime, koristeći ekskluzivna prava kompanije MasterCard, mladi ljubitelji fudbala imali su priliku da upoznaju igrače fudbalskih klubova Partizan, Arsenal, Braga i Šahtjor iz Donjecka i da izađu na teren zajedno sa njima na utakmicama u okviru UEFA Lige šampiona koje su održane u Beogradu u septembru i novembru.

U novembru, kompanija "MasterCard" je u partnerstvu sa UniCredit bankom ponudila srpskom tržištu proizvod iz palete Premijum proizvoda, "MasterCard Platinum" karticu. Ova kartica je namenjena klijentima specifičnih potreba koji često putuju, tako da pored finansijskih povlastica, imaju mogućnost da koriste i brojne popuste na mestima sa kojima "MasterCard" ima sklopljen ugovor, odnosno u hotelima, restoranima, rent-a-car agencijama, kao i da pristupe VIP zonama na preko 600 aerodroma širom sveta. Pored toga, za korisnike kartica je obezbeđeno i putno-zdravstveno osiguranje sa dodatnim VIP pokrićem u celom svetu koje, pored pogodnosti standardnog osiguranja, između ostalih pokriva i troškove kašnjenja i otkazivanja leta ili gubitak prtljaga.

Takođe, u toku cele godine, u bilo kom trenutku, korisnici kartica mogu da koriste servis za hitne slučajeve koji im omogućava recimo i da u urgentnim situacijama brzo podignu gotovinu.

Alekse je u ime kompanije "MasterCard Europe" izjavio da je mu je drago da je UniCredit banka prepoznala potrebu za za ovim proizvodom na srpskom tržištu i objasnio da je "MasterCard Platinum" kartica osmišljena tako da ugađa svojim klijentima, nudeći im pogodnosti koje novac čine vrednim trošenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.