NavMenu

U januaru bi mogla da počne izgradnja dela petlje koja iz Jakova vodi na autoput Miloš Veliki

Izvor: Novosti Utorak, 01.11.2022. 14:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ssguy/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja pristupnih saobraćajnica koje iz Jakova vode na autoput Miloš Veliki počeće uskoro, možda početkom iduće godine, rečeno je za Novosti u Ministarstvu građevinarstva.

Time će oko 50.000 stanovnika Donjeg Srema dobiti direktan izlaz na ovu bitnu saobraćajnicu, a teretni kamioni napokon će u širokom luku zaobilaziti centar najmlađe prestoničke opštine.

Iako je izgradnja trebalo da počne kada i gradska saobraćajnica Novi Beograd - Surčin, to se još nije desilo. Ipak, kako smo saznali, projekat će uskoro biti završen, a građevinski radovi trebalo bi da počnu početkom 2023. godine.

- Očekujem da će uskoro biti gotov projekat za građevinsku dozvolu. Ovaj dokument potom prolazi tehničku proceduru, da bi se nakon toga mogla izdati građevinska dozvola. Ukoliko sve bude po planu, početak sledeće godine mogao bi biti i početak radova. Ako na gradilištu bude dovoljan broj radnika, oni bi mogli biti završeni za svega mesec dana. Deo šljunka je odavno doteran, tako da je na radnicima samo da prionu na posao - potvrdio je za Novosti predsednik Opštine Surčin Stevan Šuša.

- Ukupna dužina putnog pravca, odnosno sva četiri kraka, jeste 1.200 metara. Za njenu izgradnju potrebno je iskoristiti oko 67 ari površine, koji se nalazi u postojećoj zoni autoputa. Parcele pripadaju opštini i PKB, ali veći deo poseduju privatna lica. Da bismo obavili eksproprijaciju očekujemo odobrenje Poreske uprave. Procene nadležnih su da će čitav posao koštati oko 3 mil EUR - ističe Šuša.


Velike gužve

Zbog nepostojanja ovog bitnog kraka, na izlazu iz Vojvođanske ulice, odnosno uključenju na surčinski put svakodnevno se stvaraju ogromne gužve, pa je za prolaz prvih semafora na ovom putnom pravcu potrebno biti strpljiv više od pola sata. Razlog je što ka ovoj saobraćajnici, osim žitelja surčinskih naselja, gravitiraju i meštani Kupinova, Deča i Karlovčića, koji pripadaju opštini Pećinci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.