NavMenu

Odbor poverilaca odlučuje o sudbini "Fidelinke" 26. januara - AIK banka pruža ruku spasa

Izvor: Sinteza Invest Group Nedelja, 23.01.2011. 12:42
Komentari
Podeli

Kako pišu "Subotičke novine", Odbor poverilaca će u sredu 26. januara, pred stečajnim sudijom odlučivati da li da kompanija "Fidelinka" ide u bankrot, dakle, u rasprodaju imovine ili kreće u reorganizaciju.

Reorganizacija bi značila mobilizaciju svih finansijskih i proizvodnih kapaciteta da bi se vratili dugovi. Najveći akcionari ovog žitomlinskog preduzeća, švajcarski "Mineco" i "Mowbray Systems" sa Devičanskih ostrva, ponudili su biznis plan koji bi poverioci koji traže 5,5 milijardi dinara (sud već priznao 2,5 milijardi) morali prihvatiti uverljivim, jer bi u suprotnom kompanija morala proglasiti bankrot.

Planom reorganizacije, najveći akcionari predvideli su isplatu zaostalih minimalnih zarada zaposlenima, dokapitalizaciju "Fidelinke" sa 220 miliona dinara i uzimanje kredita u istom iznosu. Takođe, ovim planom se predviđa da banke umesto vraćanja zajma od 660 miliona dinara, postanu suvlasnici Fidelinke, po emisionoj ceni akcija od 550 dinara, dok bi se dodatna sredstva obezbedila prodajom imovine u vlasništvu zavisnog preduzeća "Fidelinka Nekretnine". Kako saznaju "Subotičke", AIK banka je spremna da povuče predlog za stečaj pošto se vode intezivni razgovori za pronalaženje najcelishodnijeg rešenja, ali i dalje ne odustaje od zaštite svojih interesa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.