NavMenu

U pogonima JAT Tehnike u Beogradu obavljaće se modifikacija Boinga 767 iz putničkog u teretni program

Izvor: eKapija Petak, 21.10.2022. 15:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pierre-Yves Babelon/shutterstock.com)Ilustracija
Avia Prime grupa u saradnji sa Izraelskom avio-industrijom, započela je radove na modifikaciji aviona tipa Boing 767-200/300 iz putničkog u teretni program, koji će biti obavljan u pogonima JAT Tehnike u Beogradu, navedeno je u saopštenju iz kompanije.

Kako je saopšteno, do sada je investirano više od 5 mil EUR u proširenje proizvodnih kapaciteta, obuke zaposlenih i nabavku nove mehanizacije. JAT Tehnika je u ovom periodu zaposlila više od 100 novih stručnjaka koji će ojačati postojeći tim i razmeniti iskustva na ovom jedinstvenom projektu u našoj zemlji i regionu.

Na ovaj način, JAT Tehnika se pridružila malobrojnoj grupi prestižnih evropskih kompanija koje obavljaju veće modifikacije na Boingu 767. Celokupan proces konverzije se obavlja u Beogradu, na dve proizvodne linije unutar hangara broj 2, na više od 9.000 m2.

Vodeću evropsku grupu za popravke aviona, Avia Prime, čine kompanije JAT Tehnika u Srbiji, Linetech u Poljskoj i Adria Tehnika u Sloveniji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.05.2023.  |  Energija, Finansije

Elektrodistribucija uzima kredit od 50 mil EUR za unapređenje mreže

Elektrodistribucija Srbije zadužila se kod dve komercijalne banke 50 mil EUR, a predviđeno je da sredstva iz kredita budu iskorišćena za unapređenje distributivne mreže. U Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist OTP banke i Banca intesa, a po osnovu zaduženja Elektrodistribucije Srbije, navedeno je da je država preuzela obavezu da kao garant izmiri obaveze Elektrodistribucije, po osnovu ugovora o kreditu odobrenih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.